Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 18. oktobar 2022.

Obilazak Mesne zajednice Rakovac

Obilazak Mesne zajednice Rakovac

Obilazak Mesne zajednice Rakovac

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković danas je u okviru planiranih aktivnosti obilaska mesnih zajednica sa svojim saradnicima posetila Rakovac.

Predsednica Janković se tom prilikom sastala sa predsednikom Saveta Mesne zajednice Rakovac Jovanom Dujmovićem i šefom mesne kancelarije i matičarem Radovanom Đuričinom.

Tokom posete Rakovcu, predsednica Janković imala je priliku da se informiše o temama i pitanjima koja su od značaja za život lokalnog stanovništva a koje se najviše odnose na urbanizam i komunalne delatnosti kao i da obiđe Mesnu kancelariju, ambulantu i arheološki lokalitet „Gradina“.

Obilazak Mesne zajednice RakovacObilazak Mesne zajednice Rakovac

Predsednici Janković je tokom obilaska ukazana i potreba meštana za poboljšanjem saobraćajnih uslova u okolini osnovne škole ali i potreba za izgradnjom igrališta za decu u Rakovcu.

„Imajući u vidu da je Rakovac teritorijalno najrasprostranjenija mesna zajednica u našoj opštini i da građani koji ovde stanuju zaista imaju dosta opravdanih potreba i predloga za unapređenje njihove sredine, izuetno je važno da pažljivo planiramo budžetska sredstva i aktivnosti lokalne samouprave za narednu godinu. Takođe, meštanima Rakovca treba ponuditi i mogućnost participativnog budžetiranja kako bi imali još jedan način da u fokus rada i prioriteta lokalne samouprave stave teme i pitanja po sopstvenom izboru.“, istakla je predsednica Janković tokom posete Rakovcu.

Obilazak Mesne zajednice RakovacObilazak Mesne zajednice Rakovac

Podsetimo, nakon nedavnog obilska aktuelnih radova u osnovnoj školi u Rakovcu predsednica Janković je dobila uvid u finalizaciju projekta dugo očekivane fiskulturne sale u ovoj školi. Posebno nas raduje činjenica da je ovim radovima obuhvaćena i izgradnja dve nove učionice za učenike kao i zbornice za nastavno osoblje škole.

Konačnim završetkom ovog projekta znatno će biti unapređeni uslovi boravka dece i rada učitelja u rakovačkoj školi.

Obilazak mesnih zajednica će u narednom periodu biti fokus u radu predsednice Opštine Beočin kako bi se dobio jasniji uvid u potrebe građana i probleme sa kojima se suočavaju naša sela.

Zahvaljujemo se predstavnicama Mesne zajednice Rakovac na današnjem prijemu i svim sugestijama i problemima na koje su ukazali u ime lokalnog stanovništva i građana.

-
-
-
-
-
-
-
-