Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Aktuelni konkursi
-
-
-
-
Godišnji izveštaji o radu javnih preduzeća
Cenovnik usluga javnih preduzeća
Promo materijali i brošure
Baze podazaka
Službeni list opštine Beočin
Pitajte predsednika
Pitajte predsednika skupštine
Javne nabavke
<< Nazad
Beočin, 30. septembar 2022.

Počinje popis 2022

Počinje popis 2022

Poštovani sugrađani,

Podsećamo vas da sutra, 1. oktobra počinje popis stanovništva, domaćinstava i stanova koji će se na teritoriji opštine Beočin sprovesti do 31. oktobra.

Nakon sprovedenih ovogodišnjih konkursa na teritoriji Republike Srbije, za potrebe Popisa 2022 u Beočin gradu i područnim Mesnim zajednicama biće zadužen tim od 5 instruktora, 25 stalnih i 6 dopunskih popisivača.

Tokom popisa građani će odgovarati na 69 pitanja, od kojih na tri nije obavezno dati odgovor. Pitanja na koja građani nisu y obavezi da daju odgovor su pitanje nacionalne pripadnosti, veroispovesti i maternjeg jezika.

Popisivači mogu biti na terenu u popisu stanovništva u periodu od 8 do 20 časova.

Kako navode u Zavodu za statistiku Republike Srbije, ukoliko građanin odbije da učestvuje u popisu može uslediti kazna od 20.000 do 50.000 dinara.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta na svakih deset godina.

Finansijska sredstva za sprovođenje ovogodišnjeg popisa u Srbiji zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija putem projekta EU za razvoj statitsike u Srbiji.

Prema poslednjem popisu stanovništva koji je sproveden 2011. godine na teritoriji opštine Beočin zabeležena je populacija od ukupno 15 726 stanovnika što je predstavljalo 0.22% ukupnog broja stanovnika Srbije odnosno 2.56% ukupnog broja stanovnika Južnobačkog upravnog okruga.

Za više informacija o Popisu 2022 za građane je otvorena i telefonska info linija 0800 444 005.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1537