Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. septembar 2022.

Poseta ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje u Beočinu

Poseta ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje u Beočinu

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković danas je posetila ispostavu Nacionalne službe za zapošljavanje u Beočinu gde se susrela sa savetnicom za zapošljavanje Nadom Lazić.

Prilikom posete razmatrani su aktuelni programi NSZ-a koji imaju za cilj da se podstakne zapošljavanje mladih ali i da se pruži podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova.

Jedan od programa koji će u oktobru biti otvoren za prijave nezaposlenih lica je program zapošljavanja „Moja prva plata“ za koji je očekivano da će u 2022. godini zaposliti i do 10 000 mladih srednjeg ili visokog obrazovanja na teritoriji Republike Srbije.

Javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje na koji se građani mogu prijaviti biće aktuelan od 3. do 31. oktobra i namenjen je mladima do navršenih 30 godina života. Ovi programi posebno mogu biti korisni osobama bez radnog iskustva koji imaju potrebu da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Poseta ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje u Beočinu

Predsednica Janković je prilikom posete ponudila saradnju Opštine sa ispostavom NSZ-a u Beočinu i predložila da u zajedničkoj organizaciji građanima budu ponuđene i prezentacije i info sesije radi boljeg informisanja i edukacije građana.

„Imajući u vidu da Nacionalna služba za zapošljavanje pored mladih ima u fokusu i građane koji bi da se oprobaju u svojim prvim preduzetničkim poduhvatima želja nam je da ponudimo saradnju ispostavi NSZ-a i učinimo i ove konkurse vidljivijim za građane naše opštine.“, istakla je predsednica Janković nakon posete.

-
-
-
-
-
-
-
-