Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Aktuelni konkursi
-
-
-
-
Godišnji izveštaji o radu javnih preduzeća
Cenovnik usluga javnih preduzeća
Promo materijali i brošure
Baze podazaka
Službeni list opštine Beočin
Pitajte predsednika
Pitajte predsednika skupštine
Javne nabavke
<< Nazad
Beočin, 2. septembar 2022.

Opština Beočin dobila sredstva pokrajine za rešavanje problema divljih deponija u Suseku i Lugu i za kanalizaciju otpadnih voda u Suseku

Opština Beočin dobila sredstva pokrajine za rešavanje problema divljih deponija u Suseku i Lugu i za kanalizaciju otpadnih voda u Suseku

Danas je u Pokrajinskom sekreterijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine 27 opština u Vojvodini dobilo ugovore za podršku projektima u oblasti zaštite životne sredine. Sredstva su dodeljena u okviru dva konkursa, za sanaciju divljih deponija i za upravljanje komunalnim otpadnim vodama, a ukupna vrednost koju je naša opština dobila je 3 700 000 dinara.

Ova sredstva će biti usmerena na sufinansiranje projekta sanacije divljih deponija u naseljima Susek i Lug za koje je ugovorom predviđeno 1 500 000 dinara kao i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izradu kanalizacije otpadnih voda u Suseku za koje je Sekretarijat izdvojio 2 200 000 dinara.

Predstavnicima lokalnih samouprava ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg a ugovore je potpisala predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

Ovim konkursom Pokrajinski sekretarijat pružio je podršku realizaciji 36 projekata koji će biti realizovani u 27 opština širom Vojvodine a za potrebe sufinansiranja izdvojeno je 110 000 000 dinara.

Neadekvatno upravljanje otpadom i stvaranje divljih deponija jedan su od najvećih problema sa kojim se suočavaju gotovo svi gradovi i manje sredine u Srbiji. Ovi projekti će u dobroj meri omogućiti početak rešavanja dugogodišeg problema stvaranja divljih deponija i u našoj opštini kao i pitanje prerade otpadnih voda.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1487