Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 28. februara 2022.

Zahvaljujući sredstvima u Budžetu Republike Srbije na ime kontribucije Republike Srbije

Kupljene četiri kuće za izbegličke porodice

Kupljene četiri kuće za izbegličke porodice

U cilju rešavanja stambenih potreba izbeglica danas su u okviru Regionalnog stambenog programa, Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 9 – seoske kuće, potpisani trojni ugovori između prodavca, korisnika pomoći i Opštine Beočin. Ugovor o pomoći koja je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Beočin kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maksimalnom iznosu do 1.200.000 dinara i dodelu jednokratne pomoći (građevinski i drugi materijal) u maksimalnom iznosu do 200.000 dinara po porodičnom domaćinstvu, u ime beočinske Opštine potpisala je predsednica Mirjana Malešević Milkić.

Kupljene četiri kuće za izbegličke porodiceKupljene četiri kuće za izbegličke porodice

- Želim ovom prilikom da istaknem izvanrednu saradnju Komesarijata za izbeglice i migracije i Opštine Beočin. Zahvaljujući donacijama realizovanim preko Regionalnog stambenog programa i sredstavima Budžetu Republike Srbije u značajnoj meri smo rešili stambene potrebe izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji. Opština Beočin je i za 2022. godinu takođe izdvojila sufinansirajuća sredstva za pomoć ovoj kategoriji stanovništva – rekla je između ostalog predsednica beočinske opštine Mirjana Malešević Milkić.

Potpisivanje trojnog ugovora o dodeli pomoći za kupovinu 4 kuće sa okućnicom je finiš projekta čija su sredstva obezbeđena u budžetu Republike Srbije na ime kontribucije Republike Srbije u realizaciji Potprojekta 9. Regionalnog stambenog programa.

Kupljene četiri kuće za izbegličke porodiceKupljene četiri kuće za izbegličke porodice

- U poslednjih šest godina zahvaljujući saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, realizovana je pomoć za izbegla, interno raseljena lica i povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji kroz kupovinu 40 kuća, dodelu 72 paketa građevinskog materijala, 22 porodice su ekonomski osnažene, 131 je dodeljen ogrev a 193 jednokratna novčana pomoć. Vrednost ovih donacija prelazi milion evra – rekao je Ismet Ademovski, poverenik za izbeglice i migracije beočinske opštine.

Ovim ugovorom sa Komesarijatom za izbeglice i migracije su inače obezbeđena sredstva za kupovinu pet kuća, ali je četiri porodice uspelo da pronađe nekretninu. U toku je ponovljen javni poziv za kupovinu preostale kuće i on traje do 7. aprila.

-
-
-
-
-
-
-
-