Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. septembar 2021.

Održana 33. sednica Opštinskog veća

Utvrđen predlog rebalansa budžeta opštine Beočin za 2021. godinu i raspisan Javni poziv za sufinasiranje kamate za kratkoročne kredite za registrovana poljoprivredna gazdinstva

Održana 33. sednica Opštinskog veća

Dana 09.09.2021. godine održana je 33. sednica Opštinkog veća na kojoj je utvrđen predlog Odluke o rebalansu budžeta opštine Beočin za 2021. godinu iz razloga ostvarivanja prihoda i primanja na višem nivou u odnosu na planirane. Uvećani prihodi se raspoređuju na investiciona ulaganja i različite oblike socijalnih davanja, čime se zadržava namera da budžet Opštine bude razvojni, investicioni i socijalni.

Takođe, Veće je utvrdilo i predloge Rešenja o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Godišnjeg programa poslovanja JKP „Beočin“ Beočin kao i Posebnog programa korišćenja subvencija ovog Javnog preduzeća iz budžeta Opštine.

Opštinsko veće je razmatralo i usvojilo Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih preduzeća sa teritorije opštine Beočin za prvih šest meseci tekuće godine.

U cilju realizacije mera iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Beočin raspisan je Javni poziv registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima zainteresovanim za podnošenje zahteva za kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava, uz učešće opštine u sufinansiranju kamate. Sredstva za ovu meru su obezbeđena u budžetu Opštine u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 dinanra. Opština Beočin će sufinasirati kamate za kratkoročne kredite koji su odobreni od strane poslovne banke, banke Inteza a.d. Beograd u minimalnom iznosu od 50.000,00 dinara i maksimalnom iznosu do 300.000,00 dinara. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 30.11.2021. godine.

-
-
-
-
-
-
-
-