Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. novembar 2020.

Održana druga vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Beočin

Nove mere Opštinskog štaba za vanredne situacije

Nove mere Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sa najvažnijom tačkom dnevnog reda - Razmatranje epidemiološke situacije na teritoriji opštine Beočin održana je druga vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Beočin. Zaključke sa ovog sastanka prenosimo vam u celini:

1.

OBAVEZUJE SE JKP „BEOČIN“ iz Beočina da napravi predlog dinamike i raspored dezinfekcije javnih površina u zavisnosti od frekvencije građana: ulazi zgrada, prostori ispred pošta, banaka, obrazovnih ustanova, autobuskih stajališta, domova za stara lica, itd., po hitnom postupku.

Na bazi napred navedenog dostaviti predlog planiranih sredstava za nabavku potrebnih sredstava za dezinfekciju.

Nove mere Opštinskog štaba za vanredne situacijeNove mere Opštinskog štaba za vanredne situacije

2.

U skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji opštine Beočin apeluje se na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Na javnim mestima, na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje od najmanje 2 metra (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim stajalištima i drugim mestima gde se stvaraju redovi) nošenje zaštitnih maski je obavezno.

Zabranjuje se okupljanje više od 5 (pet) ljudi u otvorenim i zatvorenim prostorima.

Obavezna kontrola visine telesne temperature prilikom ulaska u zgradu opštine Beočin, sva javna preduzeća, obrazovne ustanove. U slučaju pojave lica sa visokom temperaturom, isto prijaviti Domu zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ Beočin.

3.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata do 21,00 čas, dok incidencija aktivnih slučajeva ne padne ispod 100/100.000 (15 aktivnih slučajeva na teritoriji opštine).

Ograničava se broj gostiju za jednim stolom na 2 (dva).

Obavezno nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, i u zatvorenom i na otvorenom, za sve zaposlene.

Obavezno nošenje maski za goste, osim kada uzimaju hranu ili piće.

Pojačana tekuća dezinfekcija i čišćenje prostorija, češće brisanje stolova, naslona stolica koji se dodiruju rukama, šankova i naslona, radnih površina u kuhinji, šanka, kvaka na vratima i prozorima, kontaktnih slavina, kao i uređaja za sušenje ruku, odnosno za spremanje ubrusa, kao i toaleta, preparatima na bazi hlora.

Obezbeđenje broja gostiju u zavisnosti od kvadrature na 4m2 po gostu.

Obavezno nošenje maski na pijacama.

Nove mere Opštinskog štaba za vanredne situacijeNove mere Opštinskog štaba za vanredne situacije

4.

Omogućiti rad od kuće za hronične bolesnike, samohrane roditelje, osobe sa hendikepom i druge neesencijalne zaposlene u javnim i privatnim preduzećima i ustanovama u javnom sektoru, u skladu sa zakonskim mogućnostima.

Obavezuju se direktori javnih preduzeća da dostave spiskove takvih radnika, za koje je procenjeno da bi zbog njihovog zdravstvenog stanja bilo sigurnije da nastave rad od kuće.

Zadužuje se direktorica Centra za kulturu, sport i turizam opštine Beočin da, spram aktuelne epidemiološke situacije, napravi predlog organizacije kulturnih i sportskih dešavanja, a koji zahtevaju okupljanje većeg broja ljudi. Za potrebe bioskopskih i pozorišnih predstava obezbediti neophodnu fizičku distancu, obavezno merenje temperature, maske i po potrebi druge aktuelne mere u sprečavanju širenja epidemije izazvane virusom COVID-19.

Pod tačkom razno na predlog predsednika Skupštine opštine Beočin Nemanje Vilića donet je jednoglasno zaključak da se obustavljaju predizborne aktivnosti vezane za izbor članova Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Beočin.

O nastavku predizbornih aktivnosti odlučiće se kada Opštinski štab za vanredne situacije opštine Beočin, u skladu sa razvojem i stanjem epidemiološke situacije na teritoriji opštine Beočin, da pozitivnu ocenu o istom.

-
-
-
-
-
-
-
-