Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 6. Фебруар 2020.

Представници МОРГ-а у Беочину

Представници МОРГ-а у Беочину

Представници МОРГ-а у БеочинуПредставници Међуопштинске радне групе (МОРГ) за управљање комуналним отпадом на територији Града Новог Сада и општина Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Србобран, Темерин и Врбас одржали су састанак са представницима општине Беочин на челу са председником општине Митром Милинковићем. Циљ састанка је да се представници општине Беочин упознају са досадашњим активностима које је МОРГ предузимао у циљу успостављања система управљања комуналним отпадом у региону и динамиком будућих активности и циљева. Председница Међуопштинске радне групе и чланица Градског већа града Новог Сада за урбанизам и комуналне послове Мира Раденовић исцрпно је информисала представнике општине Беочин о изради пројектно-техничке документације, могућим локацијама за регионалну депонију, обавезе за формирање регионалног предузећа, обавезама општина које припадају овом региону и њихових комуналних предузећа. Истакла је да је велики допринос у оснаживању општина и успостављању система управљања комуналним отпадом у региону дала и реализација GIZ пројекта „Управљање отпадом у контексту климатских промена (DKTI)“ који се завршава у децембру 2020. године. Бенефити овог пројекта за општину Беочин до сада су: 1000 канти (120 л) за раздвајање комуналног отпада, урађен Акциони план за увођење примарне сепарације комуналног отпада у општини Беочин, одржан еко квиз „Прљаво или чисто-није исто“ за ученике основних школа од V-VIII разреда са циљем унапређења знања ученика о рециклажи и правилном одлагању отпада.

Представници МОРГ-а у БеочинуПредставници МОРГ-а у Беочину

У оквиру пројекта урађен је Регионални план управљања отпадом за Град Нови Сад и општине Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Србобран, Темерин и Врбас чије се усвајање очекује ускоро. На основу Регионалног плана ће за све општине бити урађени Локални планови управљања отпадом.

Председник општине Беочин Митар Милинковић са сарадницима изразио је захвалност представницима Међуопштинске радне групе на досада постигнутим циљевима и нагласио да је општина Беочин у потпуности посвећена решавању проблема управљања комуналним отпадом. Похвално је што општине, чланице региона, путем пројеката побољшавају стање у овој области и смањују издвајања из буџета. Ова област је и за Беочин у врху приоритета и захтева одговорне и дугорочне активности. Као чланица региона, општина Беочин ће у потпуности учествовати у свим активностима, испуњавати обавезе и доприносити развоју система управљања отпадом.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1239