Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин 10. август 2016.

Сарадња локалне самоуправе, општине Беочин и привредника - компанија Агрогрња Д.О.О.

Сарадња локалне самоуправе, општине Беочин и привредника - компанија Агрогрња Д.О.О.

У оквиру развоја добрих односа локалне самоуправе и привредника са територије општине, генерални директор компаније ,,Агрогрња” Д.О.О. Владислав Недић боравио је у Општини Беочин и том приликом, на радном састанку коме су присуствовали Председник скупштине општине, Зоран Стокућа , Заменик председника скупштине општине, Миленко Милинковић, Заменик председника општине, Миланко Бјелобрк, чланице Општинског већа  Нада Пурић и Марица Савковић  и Маја Гудурић испред Службе за локални економски развој, договорени су даљи видови и кораци узајамне сарадње од обостраног интереса.

Сарадња локалне самоуправе, општине Беочин и привредника - компанија Агрогрња Д.О.О.Сарадња локалне самоуправе, општине Беочин и привредника - компанија Агрогрња Д.О.О.

Агрогрња д.о.о. је основана 1996. године у Пивницама, маленом месту у срцу Војводине, регији са најплоднијом земљом југоисточне Европе. Од мале породичне фирме током ових година прерасли су у респектабилно предузеће, које у својим активностима примењује светске стандарде. Oткупљују готово све врсте ратарских култура, на 12 локација широм Војводине. Битан сегмент пословања компаније је и извоз меркантилних роба Дунавом до Констанце на обали Црног мора. У циљу лакшег и ефикаснијег извоза компанија Агрогрња је  препознајући потенцијале општине Беочин изградила Сило-порт на каналу у индустријској зони, капацитета cca 24.000 tona и први је овакве врсте и тог капацитета у Србији. Сило-порт је изграђен на плацу од 2 ha, поседује 12 ћелија, са комплетном опремом која подразумева пријем, складиштења, претовар и сушење зрнастих пољопривредних култура. Компанија је почела са радом на нашој територији 14.04.2016. године и до сада је запослила 7 радника са пребивалиштем на територији општине Беочин. Садашњи капацитети Сило-порта у овом обиму задовољавају потребе компаније за ову и следећу годину, а у наредним годинама планирано је и знатно проширење складишних капацитета.

На састанку су, између осталог, разматране потребе компаније за кадровима, потрeбама  камионског превоза и успостављањем сарадње са локалним пољоприврединицима и осталим привредним субјектима и потенцијалима општине.  Тиме је остварен циљ упознавања, тешњег повезивања и учвршћивање сарадње компаније Агрогрња и Општине Беочин. Договорено је и то да се у наредном периоду акценат стави и на промоцију компаније на територији општине Беочин, а већ прва наредна прилика за то је манифестација Баношторски дани грожђа почетком септембра месеца.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-