Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin 4. avgust 2016.

Nermin krenuo Geardovim stopama

Nermin krenuo Geardovim stopama

Mladi bokser beočinskog Cementa Nermin Ajetović osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu ostvario je najveći uspeh ovoga sporta u Srbiji u tekućoj godini, imajući u vidu da je to ujedno i jedino odličje koje je stiglo u našu zemlju. Kao neko ko se ostvario kao vrhunski sportista i znajući šta medalja znači posebno za mladog sportistu, predsednik opštine Beočin Mitar Milinković priredio je prijem za Ajetovića, njegovog trenera Petra Obilića, sportskog direktora Stevana Pašćana, kao i učesnika nedavnog juniorskog EP Aleksu Karamanija.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Beočin Zoran Stokuća, članovi Opštinskog veća koje je predvodila Nada Purić zadužena za sport, predsednik Sportskog saveza Beočina (SSOB) Milenko Milinković, kao i mnogi odbornici i direktori javnih i komunalnih preduzeća.

Nermin krenuo Geardovim stopamaNermin krenuo Geardovim stopama

Pozdravljajući prisutne predsednik opštine Mitar Milinković čestitao je Nerminu na evropskoj medalji istakavši da se lokalna samouprava i SSOB maksimalno trude da podjednako pomognu svim beočinskim sportistima, a one koji stignu do medalje imaju i privilegiju da ih ugostimo i posebno nagradimo.

- Ova bronzana medalja je za nas kao zlatna pošto su nas jedno vreme zaobilazile medalje. Poznato je da su uslovi za rad sportista svuda teški, ali šampioni se stvaraju u malim sredinama i lošim uslovima. Pred Nerminom je lepa budućnost imajući u vidu da on na jesen kreće u osmi razred – rekao je između ostalog Milinković.

Na EP u Zagrebu učestvovalo je osam takmičara iz Srbije, gde je jedino Nermin stigao do medalje. Takmičio se u kategoriji do 50 kilograma u kojoj je bilo 16 boraca.

Nermin Ajetović krenuo je stopama strica Gearda. Višestruki je državni prvak u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, osvajač je mnogih međunarodnih turnira, a sada je stigla i prva evropska medalja. Ovo je njegov početak na putu do OI 2020. u Tokiju.

-
-
-
-
-
-
-
-