Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin 30. jul 2016.

U Beočinu proteklog vikenda

Održana deveta slikarska kolonija

U Beočinu proteklog vikenda održana deveta slikarska kolonija

U subotu 30. jula u Beočinu na inicijativu Udruženja invalida rada Beočin održana je deveta po redu slikarska kolonija. Učešće na ovoj koloniji je uzelo oko 60 slikara, pretežno iz Vojvodine, a bila su i dva slikara iz Beograda. Među učesnicima našlo se desetak akademskih slikara što govori i o njenoj priznatosti u svetu slikarstava ovih prostora.

Prema rečima predsednika opštinskog Udruženja invalida rada Beočin, Stevana Sinđelića, beočinsko Udruženje postoji od 1988. godine i broji oko dvesta članova, svih kategorija invalidnosti. Svake godine organizuju ovakav vid druženja, na kojima slikari imaju mogućnost da iskažu svoj talenat kroz različite tehnike crtanja i slobodu izražavanja.

U Beočinu proteklog vikenda održana deveta slikarska kolonijaPrvi put od kada postoji ova likovna kolonija, ispraćena je i podržana od strane Opštine Beočin, gde su predstavnici Opštine: Milanko Bjelobrk, zamenik predsednika Opštine, Marica Savković, član Opštinskog veća zadužena za kulturu i Maja Gudurić ispred Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, obišli slikare, uručili prigodan poklon Udruženju i pokazali dobru volju da se nastave ovakvi vidovi druženja, što je među slikarima i rukovodstvom Saveza invalida rada naišlo na poseban vid odobravanja, zahvalnosti i podstrek za budući rad i još masovnije okupljanje.

U Beočinu proteklog vikenda održana deveta slikarska kolonijaU Beočinu proteklog vikenda održana deveta slikarska kolonija

Prema broju učesnika ova kolonija je najmasovnija kolonija slikara u pokrajini. Slike koje nastanu na ovakvim kolonijama, tokom godine izlažu se na raznim manifestacijama širom Vojvodine, a po tradiciji prodajna izložba organizuje se svake godine u Beočinu, u decembru mesecu, kada invalidi i obeležavaju svoj dan.

-
-
-
-
-
-
-
-