Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 14. oktobar 2023.

U Beočinu otvoren dodatak „Memorijalne Krletove staze“

U Beočinu otvoren dodatak „Memorijalne Krletove staze“

Danas je u prisustvu brojnih planinara i članova porodice Kokić svečano otvoren još jedan deo „Memorijalne Krletove staze“ koja sada krasi Frušku goru našeg kraja u punoj dužini od 9 kilometara.

Ova staza posvećena je planinaru Svetozaru Kokiću Krletu koji je zajedno sa svojom porodicom vodio podružnicu planinarskog društva „Železničar“ u Beočinu i koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag kroz dugogodišnji rad na razvoju planinarstva u Srbiji i značajno doprineo očuvanju prirodnih lepota ovog dela Fruške gore.

U Beočinu otvoren dodatak „Memorijalne Krletove staze“U Beočinu otvoren dodatak „Memorijalne Krletove staze“

Staza je kružna, markirana je u oba smera a polazi i završava se kod šumske kuće Rim.

Iako se u jednoj deonici preklapa sa trasama Fruškogorskog maratona i Fruškogorske transferzale, veći deo staze do sada nije bio markiran.

Zahvaljujući posvećenosti i radu Krletove supruge Sonje Kokić, njihove dece, prijatelja i brojih planinara ova staza danas je ponos svih ljubitelja prirode i Fruške gore.

U Beočinu otvoren dodatak „Memorijalne Krletove staze“U Beočinu otvoren dodatak „Memorijalne Krletove staze“

„Memorijalna Krletova staza“ je idealno mesto za odmor i rekreaciju kako planinarima tako i šetačima da se lakše i bolje snađu u ovom delu Fruške gore koji nudi toliko zanimljivih lokaliteta, prirodnih lepota i mesta koje će vas oduševiti!

U Beočinu otvoren dodatak „Memorijalne Krletove staze“Planinari su se danas nakon otvaranja dodatka „Memorijalne Krletove staze“ u organizaciji planinarskih društava „Poštar“ i „Železničar“ uputili na pešačenje dugo oko 16 kilometara preko Brankovca ka Dumbovačkom vodopadu a turu su završili vrativši se kod manastira Beočin.

Pozivamo vas sve da u ovim lepim jesenjim danima posetite Beočin i „Memorijalnu Krletovu stazu“ i uživate u šetnji i prirodi naše lepe Fruške gore!

-
-
-
-
-
-
-
-