Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 14. oktobar 2023.

U Beočinu ovog vikenda besplatni preventivni pregledi za građane

U Beočinu ovog vikenda besplatni preventivni pregledi za građane

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je danas Dom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda” gde su u sklopu Oktobarskih svečanosti organizovani besplatni preventivni pregledi za građane.

Svi zainteresovani imali su priliku, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne, da izmere šećer, krvni pritisak i urade analizu masnoća u krvi, da obave pregled kod stomatologa ili ginekologa a za najmlađe su organizovani i sistematski pregledi.

U Beočinu ovog vikenda besplatni preventivni pregledi za građaneU Beočinu ovog vikenda besplatni preventivni pregledi za građane

Janković je u društvu direktorke beočinskog Doma zdravlja dr Vere Radosavljević obišla i školicu za trudnice koju je organizovala patronažna služba i razgovarala sa trudnicama kojima su tom prilikom uručeni i pokloni Doma zdrvalja i Opštine Beočin.

U Beočinu ovog vikenda besplatni preventivni pregledi za građane„Pored svih korisnih akcija koje na godišnjem nivou sprovodi naš Dom zdravlja posebno je važno staviti akcenat na prevenciju bolesti. Našim sugrađanima je sve to danas dostupno bez mnogo čekanja a posebno me raduje što je organizovana i školica za naše trudnice sa kojima sam provela lepo vreme danas.”, rekla je Janković. Ona je dodala da je veoma pohvalno što je i odeljenje pedijatrije pružilo usluge sistematskih pregleda deci jer su se akciji odazvali učenici iz seoskih područnih škola u Čereviću,Suseku i Lugu za koje je bio organizovan prevoz.

Direktorka Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ dr Vera Radosavljević najavila je da će građani i u nedelju, 15. oktobra imati mogućnost da u periodu od 8 do 16 časova obave dodatne preventivne preglede prostate i dojki.

U Beočinu ovog vikenda besplatni preventivni pregledi za građaneU Beočinu ovog vikenda besplatni preventivni pregledi za građane

„Ova akcija namenjena je svim muškarcima starijim od 49 godina koji žele da urade analizu krvi na tumorske markere prostate kao i ženama starijim od 40 godina koje žele da urade ultrazvuk i preventivne preglede dojki. Program je realizovan na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije i pozivam sve građane da nas posete i y nedelju jer su naši lekari tu za vas!“, rekla je Radosavljević.

Opština Beočin ovim putem upućuje zahvalnost svim lekarima i kolektivu Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda” koji su se odazvali pozivu da učestvuju u programu Oktobarskih svečanosti i koji su izdvojili svoje vreme i proveli ovu subotu na usluzi našim sugrađanima!

-
-
-
-
-
-
-
-