Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 13. oktobar 2023.

Vikend u Beočinu uz bogat program na Oktobarskim svečanostima

Vikend u Beočinu uz bogat program na Oktobarskim svečanostima

U susret obeležavanju 16. oktobra Dana opštine, Beočin će tokom predstojećeg vikenda obilovati raznovrsnim dešavanjima i pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na nekim od besplatnih programa koje je opština Beočin u saradnji sa partnerima pripremila za sve uzraste i generacije!

U subotu, 14. oktobra, u periodu od 9 do 12 časova u Domu zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ građanima će biti omogućeni besplatni preventivni pregledi i predavanja koja su povodom obeležavanja Dana opštine Beočin pripremili beočinski lekari.

Svi zainteresovani sugrađani, bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne, imaće priliku da urade EKG, merenje krvog pritiska, određivanje masnoća i šećera u krvi ali i besplatne stomatološke preglede.

Za decu su tog dana na odeljenju pedijatrije omogućeni i besplatni sistematski pregledi a za sve osobe ženskog pola na odeljenju ginekologije omogućeni su i ultrazvučni ginekološki pregledi, papa test analize kao i skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice.

Za sve buduće majke i trudnice biće održano predavanje i razgovori sa patronažnom službom od 10 do 12 časova.

Ljubitelji Fruške gore i prirode ovog kraja će takođe u subotu od 9.30 časova imati priliku da prisusutvuju otvaranju drugog dela „Memorijalne Krletove staze“ i da učestvuju u turi pešačenja koju organizuju SU PSD „Poštar“ i PSD „Železničar“ .

„Memorijalna Krletova staza“ sa dodatkom koji će u subotu zvanično biti otvoren prostiraće se u ukupnoj dužini od 9 kilometara a posvećena je planinaru Svetozaru Kokiću Krletu koji je zajedno sa porodicom vodio podružnicu „Železničara“ u Beočinu.

Skup planinara i građana predviđen je u 9.30 časova kod manastira Beočin a pešačka tura odvijaće se na stazi dužine oko 16 kilometara maršutom manastir Beočin- šumska kuća Rim-Tobdžijin izvor-Brankovac-Čendereviti čot-Triangl-Dumbovački vodopad-Jezerce-izvor Rim-šumska kuća Rim-manastir Beočin.

Preporučuje se jesenja planinarska oprema, voda i hrana.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti licenciranom vodiču Goranu Zubiću (063 825 08 05) kao i Sonji Kokić (064 247 59 58) koja je ovom prilikom domaćin na terenu.

Istog dana od 13 časova pozivamo vas da nam se pridružite u Rakovcu na festivalu hrane i dobrih ukusa „Al‘se nekad dobro jelo baš!“ koji će nas po 13. put okupiti oko šarenih štandova dobrih zalogaja i prepoznatljivih ukusa vojvođanske kuhinje.

Takođe, u subotu, 14. oktobra od 20.30 časova na platou ispred Doma kulture biće upriličen i poklon koncert za sve ljubitelje narodne muzike za koje će u susret ovogodišnjem obeležavanju Dana opštine Beočin, nastupiti Halid Muslimović i Sanja Đorđević.

Ulaz je besplatan.

U nedelju 15. oktobra u Sportskom centru „Beočin“, sa početkom od 9.30 časova održaće se i Međunarodni turnir u džudou.

Dobro nam došli!

-
-
-
-
-
-
-
-