Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 12. oktobar 2023.

Uređenje atarskih puteva u Beočinu

Uređenje atarskih puteva u Beočinu

U opštini Beočin danas su privedeni kraju radovi na uređenju tri atarska puta u katastarskim opštinama Beočin, Čerević i Susek.

Uređenje atarskih puteva u BeočinuUređenje atarskih puteva u Beočinu

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je ove radove i istakla da je ovog puta obuhvaćeno 700 metara puteva koji našim poljoprivrednicima sada omogućuju bolji pristup njivama i voćnjacima.

Uređenje atarskih puteva u BeočinuUređenje atarskih puteva u Beočinu

„Kao i svake godine, Opština Beočin izdvaja sredstva iz sopstvenog budžeta za uređenja atarskih puteva ali smo ove godine dobili i podršku u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Naša opština ima deset mesnih zajednica od kojih se čak devet nalazi u ruralnim sredinama i poljoprivrednicima svaki pomak i uređenje ovih područja znači.“, rekla je Janković.

Uređenje atarskih puteva u BeočinuUređenje atarskih puteva u Beočinu

Ona je dodala da je lokalna samouprava u proteklom periodu izašla u susret i poljoprivrednicima iz Banoštora i omogućila neophodan materijal kako bi se u vreme berbe prilazi vinogradima nasuli i time olakšao pristup.

Uređenje atarskih puteva u Beočinu„Pored toga što poljoprivrednicima znači jer lakše mogu da priđu svojim njivama, uređenja atarskih puteva veoma su važna i za održavanje bezbednosti saobraćaja, posebno u našim selima. Dok su u toku radovi na njivama i u voćnjacima velika količina blata se mehanizacijom iznosi na glavne putne pravce, na državne i lokalne puteve i to može izazvati nezgode. Kao opština smo dužni i trudićemo se da planom za narednu godinu obuhvatimo još više ovih područja“, rekla je predsednica opštine Biljana Janković.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-