Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 23. avgust 2023.

Obaveštenje o regresiranju troškova prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola i studente

Obaveštenje o regresiranju troškova prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola i studente

Na osnovu Odluke o regresiranju troškova prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola i studente („Sl. list Opštine Beočin“, broj 8/2021) regresiranje cene mesečnih karata za školsku 2023/2024 vršiće Opštinska uprava Opštine Beočin.

Zahtevi se mogu preuzeti i popuniti u Uslužnom centru opštine Beočin (Dom kulture, Trg cara Lazara 1) svakog radnog dana od 7 do 14 časova.

Uz zahtev se prilaže potvrda o redovnom upisu u školu ili fakultet a studenti treba da prilože i fotokopiju lične karte i indeksa.

Za srednjoškolce i studente čiji roditelji ostvaruju pravo na dečiji dodatak ili mesečno novčano primanje po propisima socijalne zaštite treba priložiti i važeće rešenje o pravu na dečiji dodatak i/ili važeće rešenje o ostvarenom pravu na mesečno novčano primanje (socijalna pomoć).

Pravo na regresiranje troškova prevoza imaju učenici i studenti koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Beočin a iznosi regresiranja su sledeći:

Učenici osnovnih škola „Jovan Grčić Milenko“ Beočin i „Jovan Popović“ Susek, kao i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Sremska Kamenica kojima su ove škole po mestu stanovanja na manjoj udaljenosti od Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“, imaju pravo na 100 % regresiranja cene mesečne karte.

Učenici Srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz“ Irig takođe imaju pravo na 100% regresiranja iznosa cene mesečne karte za troškove prevoza na relaciji od mesta stanovanja do Novog Sada.

Srednjoškolci i studenti čiji roditelji ostvaruju pravo na dečiji dodatak ili mesečno novčano primanje po propisima socijalne zaštite, imaju pravo na 100% iznosa cene mesečne karte.

Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Sremska Kamenica kojima je po mestu stanovanja škola udaljenija od Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“, učenici Škole za osnovno obrazovanje odraslih „Sveti Sava“ Novi Sad kao i svi učenici srednjih škola i studenti mogu ostvariti pravo na 50% iznosa cene pretplatničke mesečne karte.

Rok za podnošenje zahteva nije ograničen.

foto: RTV, Aleksandar Galić

-
-
-
-
-
-
-
-