Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 31. avgust 2022.

Svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka

Svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka

Član Opštinskog veća Milovan Starčević prisustvovao je svečanom ispraćaju kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u septembarskom roku koji je danas u organizaciji Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu upriličen u Novom Sadu.

Tom prilikom je 26 kandidata i kandidatkinja potpisalo ugovore a vojni rok će služiti šest meseci u tri faze sa mesečnim naknadama od 38 000 do 42 000 dinara.

Nakon služenja vojnog roka svi kandidati steći će uslove i mogućnost da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnih vojnika.

Svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka„Izuzetna mi je čast što sam danas imao priliku da ispred Opštine Beočin prisustvujem svečanosti povodom ispraćaja vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka. Videti sve ove mlade ljude koji su odlučni u nameri da služe svojoj zemlji je čin hrabrosti i iskrenog patriotizma vredan svakog poštovanja.“ istakao je član Opštinskog veća Milovan Starčević nakon održane ceremonije.

Događaju su danas prisustvovali zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković i mnogi drugi predstavnici lokalnih samouprava. Kandidate je u svom obraćanju pozdravio potpukovnik Dragan Dimovski, načelnik Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad.

foto:
www.juznobacki.okrug.gov.rs, Pavle Pejić/NSUživo

-
-
-
-
-
-
-
-