Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
29 °C  55 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Сусек, 23. август 2016.

Обележавање Дана Месне заједнице Сусек

Обележавање Дана Месне заједнице Сусек

Обележавање Дана Месне заједнице СусекМесна заједница Сусек, у уторак 23. августа, свечано је обележила свој дан села који се слави као дан ослобођења у Другом светском рату. Скупу је присуствовао председник општине Беочин Митар Милинковић са својим сарадницима, представницима локалне самоуправе, члановима општинског већа, директорима јавних предузећа и установа, затим, бројни мештани и гости као и представници братске месне заједнице Доње Забрђе из Републике Српске.

Обележавање Дана Месне заједнице СусекОбележавање Дана Месне заједнице Сусек

У борбама од 1941. до 1945. године погинуло је и стрељано 336 мештана овог насеља, који су на путу ка слободи дали свој највећи могући допринос победи над фашизмом.

Након интонирања химне и минуте ћутања у знак сећања на жртве тих ратних страдања присутнима се поздравним речима и добродошлицом обратио председник Савета месне заједнице Сусек, Лука Апић, истакавши да је њихова стална обавеза сећање и помен на жртве овог села које никада неће и несму бити заборављене.

Обележавање Дана Месне заједнице СусекОбележавање Дана Месне заједнице Сусек

Споменик су освештали и одржали помен палим жртвама фашистичког терора јереји Ђорђе Санчанин и Немања Теофиловић. Полагањем венаца, почаст су одале делегације: Општинског одбора савеза удружења бораца народно-ослободилачког рата, Општине Беочин, Месне заједнице Сусек, Месне заједнице побратима Доње Забрђе и Општинских одбора Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-