Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
28 °C  58 % Претежно облачно
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин 30. јул 2016.

У Беочину протеклог викенда

Одржана девета сликарска колонија

У Беочину протеклог викенда одржана девета сликарска колонија

У суботу 30. јула у Беочину на иницијативу Удружења инвалида рада Беочин одржана је девета по реду сликарска колонија. Учешће на овој колонији је узело око 60 сликара, претежно из Војводине, а била су и два сликара из Београда. Међу учесницима нашло се десетак академских сликара што говори и о њеној признатости у свету сликарстава ових простора.

Према речима председника општинског Удружења инвалида рада Беочин, Стевана Синђелића, беочинско Удружење постоји од 1988. године и броји око двеста чланова, свих категорија инвалидности. Сваке године организују овакав вид дружења, на којима сликари имају могућност да искажу свој таленат кроз различите технике цртања и слободу изражавања.

У Беочину протеклог викенда одржана девета сликарска колонијаПрви пут од када постоји ова ликовна колонија, испраћена је и подржана од стране Општине Беочин, где су представници Општине: Миланко Бјелобрк, заменик председника Општине, Марица Савковић, члан Општинског већа задужена за културу и Маја Гудурић испред Канцеларије за локални економски развој, обишли сликаре, уручили пригодан поклон Удружењу и показали добру вољу да се наставе овакви видови дружења, што је међу сликарима и руководством Савеза инвалида рада наишло на посебан вид одобравања, захвалности и подстрек за будући рад и још масовније окупљање.

У Беочину протеклог викенда одржана девета сликарска колонијаУ Беочину протеклог викенда одржана девета сликарска колонија

Према броју учесника ова колонија је најмасовнија колонија сликара у покрајини. Слике које настану на оваквим колонијама, током године излажу се на разним манифестацијама широм Војводине, а по традицији продајна изложба организује се сваке године у Беочину, у децембру месецу, када инвалиди и обележавају свој дан.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-