Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
14 °C 100 % Ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Загреб, Ровињ, 18. – 20. март 2015.

Општина Беочин као пилот општина у креирању и тестирању апликацију за израду годишњег програма и коришћења пољопривредног земљишта

Општина Беочин као пилот општина

У Загребу и Ровињу у периоду од 18. до 20. марта 2015. године одржана је међународна конференција GDi Solutions Forum 2015, у организацији GDi GISDATA с циљем упознавања корисника ГИС програмске опреме с новим решењима и имплементацијом производа у организацијама широм света. На конференцији је представљено ново софтверско решење за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у оквиру активности на унапређењу управљања државним земљиштем у Републици Србији. Софтверско решење је направљено у оквиру пројекта Рурални развој: Ефикасно управљање земљиштем. Овај пројекат је имплементирала Немачка организација за међународну сарадњу – GIZ, а финансира га Европска унија, Немачка влада, као и Министарство пољопривреде и заштите животне средине. Задатак овог пројекта јесте израда информационог система за управљање пољопривредним земљиштем Републике Србије. Поред Управе за пољопривредно земљиште, корисници овог система су и локалне самоуправе. Из тог разлога Управа за пољопривредно земљиште је почетком 2014. године одабрала општину Беочин са још шест општина да као пилот општине заједно са Управом учествују у креирању и тестирању информационог система. Општина Беочин је прва комплетно урадила Годишњи програм за 2014. годину кроз овај информациони систем.

Општина Беочин као пилот општинаОпштина Беочин као пилот општина

Пројекат се даље наставља и општина Беочин са општинама Рума и Суботица и даље учествује у тестирању апликације и њеном развијању и кроз геоинформациони систем. На конференцији је ГИС као решење за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта учесницима представљен коришћењем података општине Беочин.

Општина Беочин као пилот општинаОпштина Беочин као пилот општина

Конференцији је присуствовао тим који је укључен у овај пројекат и то информатичари из компаније Gdi, представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Јелена Пашћан, самостални стручни сарадник за пољопривреду у Општинској управи Беочин.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-