Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
20 °C  78 % Ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Београд, 23. март 2015.

175 милиона евра на располагању од наредне године

Ипард II конференција

Ипард II конференција

Министар пољопривреде и заштите животне средине, проф. др Снежана Богосављевић Бошковић отворила је данас, 23. марта 2015. године, у „Сава Центру“, конференцију на којој је представљен Програм претприступне помоћи за рурални развој 2014 – 2020 – ИПАРД II.

Ипард II конференцијаТим поводом министар Богосављевић Бошковић је нагласила да је Србија, добијањем статуса кандидата, у могућности да користи средства претприступних фондова ЕУ у области пољопривреде и заштите животне средине и то кроз Национални програм за рурални развој и ИПАРД програм.

„Ова два инструмента за развој који су комплементарни, са мерама и програмима на регионалном и локалном нивоу ће успоставити јединствен систем подршке пољопривреди и руралном развоју кроз план обука јединица локалне самоупаве за чију је реализацију Министарство добило јаку подршку Сталне конференције градова и општина“, рекла је министар Богосављевић Бошковић и додала да ће се заједничким радом Министарства, локалних самоуправа и надлежних институција остварити добри резултати у спровођењу ових програма и циљу унапређења руралних подручја и подизања капацитета и конкурентности пољопривреде, док ће Министарство обезбедити услове за коришћење расположивих средстава.

Ипард II конференцијаИпард II конференција

Европска комисија је усвојила предлог ИПАРД II програма Републике Србије (коришћење предприступних фондова ЕУ за рурални развој) и определила 175 милиона евра за његову реализацију. Програм би требало да допринесе повећању продуктивности и конкурентности, усклађивању са стандардима ЕУ, прилагођавању захтевима домаћег и иностраног тржишта, као и диверзификацији и развоју економских активности и побољшању квалитета живота у руралним подручјима.

Министарство пољопривреде и заштите животне средине Конференцију поводом представљања Програма реализује у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

Општину Беочин су на овој конференцији представљале Десанка Јовичић и Јелена Пашћан, а испред Канцеларије за локално економски развој.

 

Преузмите ИПАРД II програм
Ипард II конференција
ИПАРД II програм Ипард II конференција
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-