Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
18 °C  83 % Ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Београд, 23. јануар 2015.

Представљање новог закона о планирању и изградњи

Представљање новог закона о планирању и изградњи

Представљање новог закона о планирању и изградњиМинистарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Стална конференција градова и општина (СКГО) организовали су 23. јануара у Београду састанак представника овог Министарства са градоначелницима и председницима општина у циљу представљања новог Закона о планирању и изградњи.

Том приликом потпредседница Владе Србије и министарка Зорана Михајловић изјавила је да ће сваки град и општина у Србији од 1. марта морати да издају грађевинске дозволе за мање од месец дана, односно да почну у потпуности да примењују нове прописе у области планирања и изградње.

Представљање новог закона о планирању и изградњиПредстављање новог закона о планирању и изградњи

Закон налаже обједињену процедуру и издавање грађевинских дозвола за мање од месец дана и то је циљ који сваки град и општина морају да испуне, рекла је Михајловић на састанку са представницима градова и општина. Она је нагласила да је закон само база, али уколико се он не спроведе, као што је то било у прошлости, не може се на крају године очекивати електронска грађевинска дозвола.

У циљу што ефикасније примене нових прописа, Министарство и СКГО ће у наредних месец дана организовати седам регионалних презентација на којима ће детаљно представити нову регулативу, а министарка је најавила и увођење СОС телефон за локалне самоуправе на којем ће службеници моћи да добију информације од Министарства уколико наиђу на неке проблеме у примене закона.

Представљање новог закона о планирању и изградњиПредстављање новог закона о планирању и изградњи

Министарка Михајловић је најавила да ће бити направљена и ранг листа локалних самоуправа по брзини издавања дозвола, тако да ће се оне такмичити да буду што боље рангиране због потенцијалних инвеститора.

Председник СКГО и градоначелник Ниша Зоран Перишић изјавио је да ће се дозволе врло брзо издавати, иако је за сада степен спремности локалних самоуправа, како је оценио, различит. Он је подсетио да се пре на дозволе за градњу чекало и до 350 дана.

Општину Беочин су на данашњој презентацији представљали: председник општине Милан Шодић, начелница Општинске управе Катарина Остојић Илић и шефица Службе за инспекцијске послове и урбанизам Роса Стиковић.

Извор:

http://www.skgo.org/
    https://www.facebook.com/SKGO.SCTM?fref=ts

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-