Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
19 °C  83 % Ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Београд, 21. септембар 2018.

Потписани уговори са 11 општина за израду урбанистичких планова за ромска подстандардна насеља

Потписани уговори са 11 општина за израду урбанистичких планова за ромска подстандардна насеља

Стална конференција градова и општина /СКГО/ потписала је уговоре са 11 градова и општина ( Кучево, Бач, Беочин, Лесковац, Куршумлија, Врњачка Бања, Бујановац, Сомбор, Пећинци, Лебане и Сурдилица ) који ће бити подржани приликом израде урбанистичких планова за уређење ромских подстандардних насеља. Ови се планови могу сматрати својеврсном „мапом пута“ за просторну, социјалну, инфраструктурну и економску инклузију ромске заједнице у Србији. Уговори су потписани у оквиру пројекта “Подршка ЕУ инклузији Рома- Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“.

Потписани уговори са 11 општина за израду урбанистичких планова за ромска подстандардна насељаПотписани уговори са 11 општина за израду урбанистичких планова за ромска подстандардна насеља

На састанку је између осталог истакнут значај и улога локалних самоуправа, жеља и настојање да сви грађани и грађанке имају право на достојан живот, да се ради на унапређењу њиховог статуса,  као и то да ћесе радити нови акциони план за 2019 и 2020. годину.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-