Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
18 °C  83 % Ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 18. август 2018.

Дан Месне заједнице Беочин

Дан Месне заједнице Беочин

Обележавање Дана Месне заједнице Беочин, у Беочин селу, и црквене славе Светог преображења Господњег које се слави 19. августа започело је, као и сваке године, дан раније, вечерњом службом у цркви и полагањем венаца и цвећа на споменике палим борцима и жртвама фашистичког терора у Другом светском рату и борцима палим у грађанском рату 90-тих година на просторима бивше Југославије.

Дан Месне заједнице БеочинДан Месне заједнице Беочин

У православном храму Преображења Господњег у селу Беочину, служено је предпразнично вечерње. У присуству мештана и представника локалне самоуправе након службе присутни су се литијом упутили ка местима помена. Парастоси жртвама фашизма и палим борцима одржани су  код Малог крста и на споменику у центру села.

Дан Месне заједнице БеочинДан Месне заједнице Беочин

Скуп мештана села и присуство целокупне локалне самоуправе на челу са председником општине Беочин Митром Милинковићем, одборницима СО Беочин, члановима општинског већа, општинске управе, представницима јавних предузећа и установа, удружењима и другим структурама локалне заједнице и њихових гостију, показује поштовање и опредељење да се жртве и страдања никада не забораве, већ да ће се вечито памтити, поштовати и ценити.

Дан Месне заједнице БеочинДан Месне заједнице Беочин

Пригодним говором у знак захвалности и сећања на пале борце, све жртве и ратна страдања, поздравним речима присутнима су се обратили председник Скупштине општине Беочин, Зоран Стокућа и члан Савета месне заједнице Беочин, Зоран Петрашевић. Венце и цвеће положиле су делегације Општине Беочин, Месне заједнице Беочин, Општинског одбора савеза удружења бораца народно-ослободилачког рата, Социјалистичке партије Србије и Општинског одбора Српске напредне странке Беочин.

Дан Месне заједнице БеочинДан Месне заједнице Беочин

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-