Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 20. oktobar 2017.

Za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava strateškog značaja 13,5 miliona dinara

Za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava strateškog značaja 13,5 miliona dinara

Za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava strateškog značaja 13,5 miliona dinaraPokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore predstavnicima 14 gradova i opština, meću kojima je i opština Beočin, a koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja. Ugovor radi sprovođenja projekta Studije izvodljivosti prečišćavanja otpadnih voda u Beočinu  potpisao je predsednik opštine Beočin Mitar Milinković, a novčana sredstva su u iznosu od 977.000,00 dinara.

Za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava strateškog značaja 13,5 miliona dinaraZa sufinansiranje projekata lokalnih samouprava strateškog značaja 13,5 miliona dinara

Ukupna sredstva u vrednosti od oko 13,5 miliona dinara usmerena su u cilju podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti kao i jačanja institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

Time će se pomoći pripremama projekata koji mogu da se finansiraju sredstvima iz pokrajinskog budžeta, republičkih fondova, ali i projektima koji će se fianansirati iz EU fondova. U narednom periodu iznosi sredstava iz različitih međunarodnih fondova će se povećavati, a najavljeno je i raspisivanje novih konkursa planiranih za narednu godinu pri čemu će se voditi računa o ravnomernoj raspodeli prema svim kategorijama razvijenosti pojedinih opština.

-
-
-
-
-
-
-
-