Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 17. maj 2017.

Sekretarijat, lokalne samouprave i Fondacija Novi Sad 2021 razmatrali planove za dalju saradnju

Sekretarijat, lokalne samouprave i Fondacija Novi Sad 2021 razmatrali planove za dalju saradnju

Novi Sad osvojio je titulu Evropske prestonice kulture 2021 zajedno sa tri opštine severnog Srema, u okviru tzv. Zone 021. Opština Beočin je uzela aktivno učešće u ovom projektu i s tim u vezi danas je pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin upriličio sastanak nadležnog sekretarijata sa predstavnicima Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i predstavnicima lokalnih samouprava Sremski Karlovci, Irig i Beočin kako bi zajedno razmotrili dalje oblike i planove saradnje u okviru realizacije projekta „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“.

Predstavnici Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ predstavili su detaljno ceo projekat, kao i dosadašnje rezultate svog rada, i najavili strategiju, planove i projekte planirane za ovu godinu, te i koju ulogu u ovim procesima treba da ponesu pomenute lokalne samouprave.

Sekretarijat, lokalne samouprave i Fondacija Novi Sad 2021 razmatrali planove za dalju saradnjuSekretarijat, lokalne samouprave i Fondacija Novi Sad 2021 razmatrali planove za dalju saradnju

Nakon prezentacije, u okviru konstruktivne diskusije, razmatrali su se okviri buduće saradnje, kao i potencijali zajedničkog istupanja prema različitim EU fondovima. Pored razvojnih projekata, fokus razgovora bio je i na programima koji mogu biti sprovedeni u pomenutim opštinama na osnovu programa iz Aplikacione knjige.

Na sastanku su usaglašeni naredni koraci koji su nužni da se preduzmu od strane svih aktera, a na prvom mestu uspostavljanje što bliže saradnje između predstavnika civilnog sektora i samih lokalnih administracija i formiranje timova koji će realizovati predviđene aktivnosti u okviru projekta.

Zajednički je zaključeno da je povezivanje i uspostavljanje kvalitetne komunikacije svih činilaca od ključnog značaja za razvoj i uspešno sprovođenje projekta „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture.

-
-
-
-
-
-
-
-