Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beograd, 17. april 2015.

Predstavljanje najuspešnijih porodičnih preduzeća na selu

Čerevićani među najuspešnijima

Predstavljanje najuspešnijih porodičnih preduzeća na selu

Stručni skup o razvoju porodičnih preduzeća u seoskim područjima Srbije i predstavljanje monografske studije i uspešnih porodičnih preduzeća održan je danas u Svečanoj sali Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU). Organizator skupa je Akademijski odbor za selo.

Srpska akademija nauka i umetnosti je krajem 2011. godine osnovala Odbor za selo u čijem sastavu su pored uglednih akademika i najpoznatiji stručnjaci i javne ličnosti, koji se u okviru svojih naučnih disciplina i oblasti svog javnog društvenog i kulturnog delovanja bave selom i poljoprivredom.

Predstavljanje najuspešnijih porodičnih preduzeća na seluPredstavljanje najuspešnijih porodičnih preduzeća na selu

Odbor za selo ima prvenstvenu obavezu da javno podstiče i podržava naučna istraživanja, akcione ruralne i agroekonomske projekte, nacionalne, regionalne i lokalne seoske kulturne akcije i manifestacije, kao i sve drugo što doprinosi održivom i sveukupnom razvoju srpskog sela i poljoprivrede.

Svesni činjenice da sela u Srbiji brzo propadaju i nestaju, članovi Odbora za selo sačinili su monografsku studiju „Razvoj porodičnih preduzeća u seoskim područjima Srbije“, u kojem predlažu rešenje kako da se seljani zadrže i organizuju na selu sa ciljem boljeg života i savremene proizvodnje.

Povodom svečanog predstavljanja monografske studije, Odbor je organizovao skup i izabrao šest uspešnih porodičnih preduzeća koja su posebno predstavljena na događaju. Među izabranim preduzećima je i, na predlog lokalne samouprave Beočin, Podrum „Kuzmanović“ iz Čerevića.

-
-
-
-
-
-
-
-