Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 17. avgust 2023.

Porodica Nikolić iz Banoštora dobila sredstva za kupovinu kuće na selu

Porodica Nikolić iz Banoštora dobila sredstva za kupovinu kuće na selu

Stanovnici Banoštora sa teritorije opštine Beočin, Jovana i Manojlo Nikolić dobitnici su sredstava u iznosu od 1.190,423 dinara koje po ovogodišnjem konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dodeljuje Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije.

Ovim povodom danas je u Palati Srbija u Beogradu ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao čak 185 ugovora sa dobitnicima sredstava i predstavnicima lokalnih samouprava.

Ugovor je ispred Opštine Beočin, kao partnera u realizaciji ovog programa, potpisala predsednica opštine Biljana Janković.

„Ovo je treća porodica u ovoj godini sa teritorije naše opštine koja je dobila sredstva i drago mi je da je program zaživeo kod nas i da interesovanje ne jenjava. Naša sela su veoma lepa a mogućnosti koje ovakvim programima država pruža su veoma dobre jer se uspeju naći adekvatne kuće i lepa mesta za život.“ istakla je Janković.

Kako navode u Ministarstvu za brigu o selu, od početka realizacije ovog programa u Srbiji je dodeljeno ukupno 2 100 ugovora a današnjim potpisivanjem ugovora kuće je dobilo oko 300 odraslih ljudi i 125 dece.

Novac po pomenutom konkursu se dodeljuje do utroška sredstava i prema redosledu pristiglih prijava te pozivamo sve zainteresovane sugrađane da se prijave jer je javni poziv za ovu godinu otvoren do 1. novembra.

Opština Beočin i ovim putem upućuje iskrene čestitke porodici Nikolić!

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-