Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 26. april 2018.

Investicije u Opštini Beočin

Novi nvesticioni ciklus Vlade AP Vojvodine vredan 500 miliona dinara

Novi nvesticioni ciklus Vlade AP Vojvodine vredan 500 miliona dinara

Novi nvesticioni ciklus Vlade AP Vojvodine vredan 500 miliona dinaraPotpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas ugovore u vrednosti do pola milijarde dinara za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i kanalizacije na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržana su 44 projekata u 28 vojvođanskih lokalnih samouprava. Za realizaciju projekata Pokrajina je obezbedila 300 miliona dinara, odnosno 60 odsto bespovratnih sredstva, a lokalne samouprave 200 miliona dinara ili 40 odsto sredstva.

Novi nvesticioni ciklus Vlade AP Vojvodine vredan 500 miliona dinaraPotpredsednik Milićević je izjavio da je dodelom ugovora za projekte čija vrednost premašuje pola milijarde dinara - pokrenut jedan ozbiljan investicioni ciklus naglasivši da je to deo trajnog opredeljenja Pokrajinske vlade na čelu sa predsednikom Vlade Igorom Mirovićem da se obezbedi mnogo ravnomerniji razvoj svih delova Vojvodine od onog koji je zatečen pre godinu i po dana, a da je zbog nedostatka takvog pristupa, u dugom nizu godina, Vojvodina došla dotle da umesto da bude pokretač razvoja cele zemlje – čak 19 njenih opština bude ispod prosečnog stepena razvijenosti u Srbiji. Razvoj sela podrazumeva i ulaganje u komunalnu infrastrukturu i zajednički je interes da se unapredi i vodovodna i kanalizaciona mreža i u naseljenim mestima van sedišta lokalne samouprave.

Novi nvesticioni ciklus Vlade AP Vojvodine vredan 500 miliona dinaraNovi nvesticioni ciklus Vlade AP Vojvodine vredan 500 miliona dinara

Ispred Opštine Beočin Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini koji se odnosi za realizaciju projekta Adaptacija podstanice za podizanje pritiska „Šakotinac“  i podzemnog voda (vodovod) je potpisao predsednik opštine Beočin, Mitar Milinković.

Za realizaciju projekta sredstva su zajednički obezbeđena u ukupnom iznosu od 3.842.341,70 dinara, i to Pokrajina 2.654.135,70 dinara, 69%, i opština Beočin sa 1.188.206,00 dinara, 31% od ukupnih sredstava.

-
-
-
-
-
-
-
-