Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 11. novembar 2022.

Javni poziv poljoprivrednicima za dodelu besplatnih ramova traktore

Javni poziv poljoprivrednicima za dodelu besplatnih ramova traktore

Poštovani sugrađani,

Ovim putem vas obaveštavamo da je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije raspisala javni poziv za dodelu oko 3 600 besplatnih ramova za traktore koji su namenjeni poljoprivrednicima.

Cilj ove akcije je da se unaprede uslovi bezbednosti i smanji broj nezgoda vozača jer kako je navedeno u saopštenju, u poslednje tri godine, usled prevrtanja na traktorima bez zaštitnog rama, nastradalo je 86 lica van javnih puteva (njive, šume, livade) dok je u istom periodu, u saobraćajnim nezgodama sa učešćem traktora na putevima poginulo 78 lica.

Pored činjenice da je u poslednje tri godine poginulo ukupno 164 vozača traktora, treba istaći i da je ova statitika zabležila i 360 povređenih lica u nezgodama.

Prema proceni Agencije za bezbednost saobraćaja, u Srbiji ima između 410 000 i 450 000 traktora od kojih je većina registrovana ali nemaju svi zaštitne ramove.

Ukoliko među poljoprivrednicima na teritoriji opštine Beočin ima onih kojima je neophodan zaštitni ram za traktore, detalje, uslove konkursa kao i prijavni formilar, svi zainteresovani mogu pogledati na sledećem linku:

https://www.abs.gov.rs/sr/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog--rama-za-upotrebljavani-traktor

Na konkurs je potrebno poslati potvrdu da su izmirena sva poreska dugovanja, fotokopiju saobraćajne dozvole i fotografiju traktora.

Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Konkurs je otvoren do 30. novembra a građani plaćaju samo administrativnu taksu koja iznosi 900 dinara.

-
-
-
-
-
-
-
-