Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. oktobar 2022.

U ponedeljak počinju Oktobarske svečanosti u Beočinu - Opština primprema raznovrsne besplatne programe za sugrađane

U ponedeljak počinju Oktobarske svečanosti u Beočinu - Opština primprema raznovrsne besplatne programe za sugrađane

Povodom obeležavanja 16. oktobra, Dana opštine Beočin u ponedeljak, 10. oktobra će u Beočinu početi program Oktobarskih svečanosti koji se ove godine održava u organizaciji i pod pokroviteljstvom Opštine Beočina u saradnji sa javnim preduzećima i ustanovama obrazovanja, zdravstva, sporta i kulture.

U narednim danima građane Beočina i sve posetioce očekuju raznovrsni besplatni programi namenjeni svim uzrastima i generacijama koji će na najbolji način istaći vrednosti lepote, umetnosti, kulture, zdravlja, sporta i društvenog angažovanja kroz sadržaje namenjene svim uzrastima i generacijama.

Oktobarske svečanosti u Beočinu biće otvorene izložbom slika „Očinjeg mi vida“ beočinskog umetnika Miloja Kneževića u ponedeljak, 10. oktobra u Domu kulture od 19 časova.

U utorak, 11. oktobra će tačno u podne biti organizovana podela simboličnih poklona građanima gde će na ulicama grada biti volonteri Kancelarije za mlade Opštine Beočin, ali i zaposleni Opštinske uprave kao i mladi članovi Opštinskog veća koji će kroz druženje i razgovor sa sugrađanima podeliti poklone.

U sredu, 12. oktobra sugrađani će u centru grada imati priliku da učestvuju u akciji ozelenjavanja Beočina koju Opština organizuje u saradnji sa JKP „Beočin“ i Osnovnom školom „Jovan Grčić Milenko“.

U četvrak, 13. oktobra na programu je promocija Vojske Srbije koje organizuje Ministarstvo odbrane Republike Srbije u saradnji sa Opštinom Beočin. Promocija će biti održana na platou ispred Doma kulture u Beočinu sa početkom u 10 časova.

U petak, 14. oktobra od 19 časova publici će se u Domu kulture jedinstvenim kulturno-umetničkim programom „Zapevaj i zaigraj“ predstaviti deca beočinske opštine koja su članovi crkvenih horova „Sveti Vasilije“ iz Beočina i „Blagovestitelj“ iz Suseka kao i članovi beočinskog kulturno umetničkog društva „Brile“.

U subotu, 15. oktobra Beočin će biti domaćin Međunarodnog turnira u džudou koji će se od 10 časova održati u Sportskom centru Beočin.

Istog dana od 12 do 15 časova u Domu zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ za sve građane biće omogućeni besplatni preventivni pregledi i dijagnostika koje su u susret obeležavanju Dana opštine pripremili lekari ove zdravstvene ustanove. Zainteresovani građani će tako moći da provere stepen masnoće i šećera u krvi, urade merenje krvnog pritiska, EKG snimanje a sve osobe ženskog pola moći će besplatno da urade i preventivne ginekološke preglede, papa test i ultrazvuk.

Pored pregleda, Dom zdravlja će organizovati i dva predavanja na temu „Metabolički sindrom“ i „Principi pravilne ishrane“.

Takođe u subotu nas na programu u Kulturnom centru u dva termina, od 18 i od 20.30 časova očekuje besplatna filmska projekcija „Sveta Petka-Krst u pustinji“ ostvarenje koje je nastalo po senzacionalnom romanu „Petkana“ Ljiljane Habjanović Đurović.

U nedelju, 16. oktobra Beočin će svečano obeležiti svoj Dan opštine programom koji će početi u 11 časova polaganjem venaca u Parku heroja Brila nakon čega će u 12 časova u Domu kulture biti održana Svečana sednica Skupštine opštine Beočin praćena svečanom akademijom povodom obeležavanja 16. oktobra.

Za najmlađe sugrađane i njihove porodice će istog dana od 18 časova na Trgu mladosti kod TC Platan biti organizovan i besplatni program animacije i druženja sa najboljim novosadskim Haos animatorima a ovaj nastup će upotpuniti i večernja magija slavnog mađioničara Volarea.

U 20 časova u Sportskom centru Beočin biće upriličen i poklon koncert građanima za koje će povodom obeležavanja Dana opštine Beočin nastupiti Zorica Brunclik i Kemiš bend kao i Peđa Medenica.

Oktobarske svečanosti biće nastavljene i naredne nedelje pa će u petak, 21. oktobra od 19.30 časova na programu biti gostujuće Amatersko pozorište „Đorđe Damjanov Đekša“ iz Jaše Tomića koji će za beočinsku publiku izvesti predstavu „Na sav glas“ u režiji Radovana Zubca.

Za kraj ovogodišnjeg programa Oktobarskih svečanosti, u Domu kulture 22. oktobra u 19 časova biće upriličena promocija monografije Muške pjevačke grupe „Krajišnici s Fruške gore“ – „Naših 20 godina“.

Svi programi u okviru Oktobarskih svečanosti Opštine Beočin su besplatni.

Dobrodošli!

-
-
-
-
-
-
-
-