Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 18. mart 2022.

Poseta predstavnika Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društevni dijalog i zaštitnika građana opštini Beočin

Dana 18.03.2022. godine opštinu Beočin su posetili predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Zaštitnika građana Republike Srbije, a u cilju obuke članova lokalnih saveta za međunacionalne odnose koje su planirane u sprovođenju zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope pod nazivom "Promocija različitosti i ravnopravnosti u Srbiji".

Obuci su pored kandidata za članove Saveta za međunacionalne odnose opštine Beočin prisustvovali i Zamenica predsednice opštine Marina Šekuljica i članica Opštinskog veća zadužena za nacionalne manjine i verske zajednice i saradnju sa mesnim zajednicama Jasna Jandrić, kao i zaposleni u službi Skupštine i Opštinske uprave.

Prisutnima se ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog obratila državna sekretarka Olena Papuga, koja je govorila o ulozi Ministarstva u unapređenju rada saveta za međunacionlne odnose, saradnji lokalnih saveta sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina kao i potrebi uspotavljanja saradnje i povezivanja lokalnih saveta radi razmene iskustava.

Iskustva iz prakse Zaštitnika građana vezana za rad i funkcionisanje saveta za međunacionalne odnose prezentovala je Dragana Vujkov Radulović, samostalna savetnica za prava pripadnika nacionalnih manjina, Zaštitnika građana Republike Srbije.

Na obuci su prezentovani podaci o implementaciji člana 98. Zakona o lokalnoj samoupravi nakon njegovih izmena 2018. godine.

Na kraju obuke članovima Saveta je omogućeno da postavljaju pitanja i diskutuju.

-
-
-
-
-
-
-
-