Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 1. avgust 2021.

Opština Beočin prvi put domaćin međunarodne sportsko-rekreativne kajakaške regate

Opština Beočin prvi put domaćin međunarodne sportsko-rekreativne kajakaške regate

Dana 01.08.2021. godine opština Beočin je bila domaćin najstarije i najduže, međunarodne sportsko-rekreativne kajakaške regate u organizaciji kajak kluba „Srpski veslači“. Regata se organizuje već 66. godinu i po prvi put su organizatori uspeli da uspostave kontakt i saradnju sa opštinom Beočin.

Opština Beočin prvi put domaćin međunarodne sportsko-rekreativne kajakaške regateRegata je brojala preko 40 mušakaraca i žena iz raznih krajeva sveta. Najstariji učesnik regate ima 81. godinu i došao je sa Aljaske. Pored njega, učesnici su došli iz Slovačke, Engleske, Bugarske, Hrvatske, Nemačke i naravno iz svih krajeva naše zemlje.

Pod pokroviteljstvom opštine Beočin obezbeđeno je mesto za pristan regate i svi uslovi za normalan boravak učesnika regate u Banoštoru, u centru sela. U večernjim časovima priređena je večera u prostorijama vinarije „Stojković“ , gde su se gosti upoznali sa istorijom i tradicijom Banoštora, kao i sa kompletnom turističkom ponudom naše Opštine.

Opština Beočin prvi put domaćin međunarodne sportsko-rekreativne kajakaške regateOpština Beočin prvi put domaćin međunarodne sportsko-rekreativne kajakaške regate

Svim prisutnima se obratila predsednica Opštine - Mirjana Malešević Milkić i poželela gostima ugodan i prijatan boravak u Banoštoru sa željom da se ova uspešna saradnja nastavi i da regata i sledeće godine ponovo pristane u našoj Opštini.

Učesnici regate su se zahvalili na gostoprimstvu i obećali ponovno viđenje i druženje i 2022. godine. Regata je sledećeg dana napustila teritoriju naše Opštine i krenula dalje put Beograda.

-
-
-
-
-
-
-
-