<< Назад на све огласе

Беочин, 13. септембар 2019.

Одржан први круг лицитације за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини

Одржан први круг лицитације за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини

У Великој сали скупштине општине Беочин данас је одржан први круг јавне лицитације за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини. Јавно надметање је обављено за сво државно пољопривредно земљиште на територији целе општине Беочин у свих осам катастарских општина.

Право учешћа у јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини имала су правна и физичка лица са регистрованим пољопривредним газдинством на територији наше општине и која су у активном статусу последње три године. На јавном надметању 39 лицитирано је укупно 390,1437ха државног пољопривредног земљишта. Од расположивог земљишта издато је у закуп око 47,3151ха, од тога је око 18ха издато на период од двадесет година и те површине су опредељене за подизање винограда и воћњака. Највеће интересовање пољопривредни произвођачи су показали за земљиште у К.О. Грабово, а поред Грабова излицитирано је и пољопривредно земљиште у К.О. Сусек.

Одржан први круг лицитације за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својиниОдржан први круг лицитације за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својиниОдржан први круг лицитације за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својиниОдржан први круг лицитације за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини