Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beograd, 29. avgust 2017.

Uspešno završena E-obuka sprovođenje zakona o opštem upravnom postupku

Uspešno završena E-obuka sprovođenje zakona o opštem upravnom postupku

Uspešno završena E-obuka sprovođenje zakona o opštem upravnom postupkuE-obuka je realizovana u periodu od 22. maja do 14. jula, a ovu aktivnost Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) je organizovala u svojstvu partnera na projektu „Jačanje kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku kroz elektronsku obuku", koji je finansijski podržavala Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

E-obuka je bila namenjena zaposlenima u gradovima i opštinama Srbije koji u svom redovnom poslu sprovode novi Zakon o opštem upravnom postupku.

Ova osmonedeljna internet obuka objasnila je, uz brojne primere i informacije, kroz 14 lekcija novi Zakon o opštem upravnom postupku:

  1. Pojam i vrste upravnog postupka i osnovna načela,
  2. Upravna stvar i prigovor,
  3. Garantni akt i upravni ugovor,
  4. Nadležnost organa,
  5. Stranka u postupku,
  6. Opštenje i obaveštavanje,
  7. Ostala osnovna pravila postupka,
  8. Pokretanje postupka i zahtevi stranaka,
  9. Tok postupka do donošenja rešenja (1),
  10. Tok postupka do donošenja rešenja (2),
  11. Okončanje prvostepenog postupka za izdavanje,
  12. Žalba,
  13. Posebni načini uklanjanja i menjanja rešenja, i
  14. Izvršenje

Svaka lekcija se sastojala iz nastavnog materijala (teksta) i testa. Svaki test se sastoji od 10 pitanja sa ponuđenim odgovorima. Test se mogao raditi samo jedan put i to u vremenski ograničenom periodu od 15 minuta.

Uspešno završena E-obuka sprovođenje zakona o opštem upravnom postupkuUspešno završena E-obuka sprovođenje zakona o opštem upravnom postupku

U okviru e-obuke nalaze se forumi u okviru kojih su učesnici mogli postavljati pitanja stručnjacima i saradnicima SKGO kao i međusobno diskutovati sa drugim učesnicima e-obuke – kolegama i koleginicama odbornicima – o svojim iskustvima, problemima, najboljim praksama u lokalnim samoupravama i drugim temama koji su im važni, učenjem i razmenom stručnih mišljenja.

U Opštinskoj upravi Beočin uspešno je savladalo obuku 20 zaposlenih, koji u svakodnevnom radu primenjuju Zakon o opštem upravnom postupku i čija će operativnost značajno poboljšati komunikaciju sa građanima prilikom ostvarivanja njihovih javnih interesa.


-
-
-
-
-
-
-
-