Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 21. jun 2017.

Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou

Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou

Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivouU Novom Sadu u sredu 21. juna 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi potpisana je Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou od strane gradonačelnika Grada Novog Sada, Miloša Vučevića. Među brojnim zvanicama ceremoniji su prisustvovali i Zaštitnica građana Grada Novog Sada, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Novog Sada kao i predstavnici iz drugih gradskih i pokrajinskih institucija i gosti iz drugih opština i gradova među kojima su bili i predstavnici opštine Beočin, predsednik opštine Beočin, Mitar Milinković sa svojim saradnicima.

Opština Beočin jedna je od retkih sa visokim procentom zastupljenosti žena na rukovodećim radnim mestima i funkcijama. U sastavu Opštinskog veća su četiri dame od ukupno sedam članova veća, na tri rukovodeća radna mesta odeljenja Opštinske uprave su takođe žene na čelu sa načelnicom Opštinske uprave. U strukturama lokalne samouprave imamo i tri žene na direktorskim radnim mestima, na mestu sekretara Skupštine opštine Beočin je žena, u skupštinskom sazivu je osam odbornica i zastupljene su u okviru Ženske parlamentarne mreže. U policijskoj upravi u Beočinu imamo načelnicu PU Beočin kao i u Centru za socijalan rad, odeljenje Beočin, gde je rukovodilac takođe osoba pripadnica lepšeg pola.

Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivouEvropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou

Rad pripadnica lepšeg pola u opštini ispoljava se i kroz razne druge vidove njihovog angažovanja, aktive žena, udruženja žena, Crvenog krsta, razne savete i drugo, a sa ciljem  kulturnog i humanitarnog rada i pomoći svih vrsta.

Rad na oblasti rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou je i dalje u toku i prenosi se i na privatni sektor kao i svako polje života naših građana i građanki te se svest o značaju jednakih prava žena i muškaraca širi i dalje.

-
-
-
-
-
-
-
-