Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 14. april 2015.

Podrška za mala i srednja preduzeća kroz projekat „Pripremi se za evropsko tržište“

Podrška za mala i srednja preduzeća kroz projekat „Pripremi se za evropsko tržište“

Danas je u opštini Beočin održana konferencija za novinare, a zbog početka realizacije projekta „Pripremi se za evropsko tržište“. Na konferenciji su govorili Milan Šodić, predsednik opštine Beočin i Sanja Gavrilović, ispred Regionalne razvojne agencije Bačka.

Projekat "Evropske integracije i jačanje konkurentnosti sektora MSPP – Pripremi se za evropsko tržište" realizuju Regionalna razvojna agencija Bačka, Evropski pokret Novi Sad i opština Beočin, a uz finansijsku podršku nemačke Fondacije Konrad Adenauer. Ovaj projekat je već realizovan u opštini Srbobran.

Kroz projekat se pruža podrška mikro, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima, kao i nezaposlenim licima u cilju usvajanja znanja i veština. Edukacije su besplatne i tiču se preduzetništva, upravljanja biznisom, EU politika za mala i srednja preduzeća i standarda kvaliteta, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Sanja Gavrilović iz Regionalne razvojne agencije Bačka i dodala da je projekat podeljen u dva segmenta i usmeren je na pružanje stručnog usavršavanja nezaposlenim licima, kao i licima koja već rukovode svojim poslovima, ali bi želeli da se dodatno usavrše kako bi bili konkurentniji na evropskom tržištu.

Milan Šodić, predsednik opštine Beočin, istakao je važnost ovog projekta kao ključne razvojne šanse malih i srednjih preduzeća:
„Mi se danas spremamo za evropsko tržište i u tom pravcu idemo. Takođe, kroz ovaj projekat i kroz projekat DMC Dunav, vidimo šansu za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i preduzetnika sa teritorije naše opštine. Opština Beočin je servis svojim građanima i pomaže im da sami učine nešto dobro za sebe i zajednicu u kojoj žive i rade“.

U drugoj fazi projekta, učesnici koji su se odlučili da pokrenu određenu proizvodnju, ili postojeća preduzeća koja se bave odgovarajućom proizvodnjom, imaće mogućnost da svoje proizvode izlažu i prodaju na manifestacijama turističkog karaktera koje će biti organizovane na jesen 2015. godine. Na taj način biće im pružen dodatni ekonomski podsticaj za napore koji su uložili učešćem kroz ovaj projekat.

Aktivnosti koje se sprovode kroz ovaj projekat, zapravo se naslanjaju na usvojenu Strategiju održivog razvoja opštine Beočin do 2020. godine. Sve aktivnosti koje sprovodi Regionalna razvojna agencija Bačka, kao podrška sektoru privrede, takođe će stojati na raspolaganju svim polaznicima ovog programa.

Svi učesnici programa dobiće odgovarajući sertifikat kojim se dokazuje stečeno znanje kroz ovaj projekat.

Zainteresovana lica prijavnu dokumentaciju mogu slati isključivo elektronskom poštom na adresu: office@rda-backa.rs . Rok za prijavu 17. april 2015.godine.

 

-
-
-
-
-
-
-
-