Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Aranđelovac, 30. mart – 1. april 2015.

Pripreme opština za veliki regionalni projekat

Pripreme opština za veliki regionalni projekat

U Aranđelovcu je od 30. marta do 1. aprila 2015. održan deseti radni sastanak sa poverenicima za izbeglice i migracije, uz prisustvo predstavnika međunarodne zajednice, zemalja partnera u sprovođenju Regionalnog stambenog programa i medija.

Teme radnog sastanka bile su vezane za sprovođenje i napredak Regionalnog stambenog programa Republike Srbije, a drugi deo programa bio je posvećen azilu.

Prvi radni dan počeo je sednicom komisija za izbor korisnika, a govorilo se i o pripremi tehničke dokumentacije za gradnju.

Drugi radni dan otvorio je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, nakon čega je usledilo obraćanje Gorana Kvrgića, direktora Jedinice za upravljanje projektima i Stefana Selena iz Razvojne banke Saveta Evrope, nakon čega se pričalo o daljim planovima u vezi sa implementacijom RSP-a, razmeni podataka sa zemljama partnerima u Programu, javnim nabavkama, monitoringu i finansijskom izveštavanju.

Treći radni dan bio je posvećen saradnji Komesarijata i jedinica lokalne samouprave, sumiranju postignutih rezultata i najavi predstojećih aktivnosti.

Opštinu Beočin, koja je jedan od učesnika u projektu, je na radnom sastanku predstavljao Ismet Ademovski, poverenik za izbeglice u Opštinskoj upravi Beočin.

Izvor:http://www.kirs.gov.rs/articles/navigate.php?type1=3&lang=SER&id=2186&date=0

-
-
-
-
-
-
-
-