Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Lug, 6. jul 2019.

Pod lipom se hladimo a medom se sladimo

Pod lipom se hladimo a medom se sladimo

Pod širokim krošnjama lipa u divnom hladu, u subotu, 6. jula u sremskom selu Lug u podnožju Fruške gore održana je 5. po redu manifestacija "Pod lipom se hladimo a medom se sladimo".

Pod pokroviteljstvom opštine Beočin organizaciju su sproveli kao i proteklih godina, Kulturno-umetničko društvo "Mladost" i Slovačko udruženje žena "Vredne pčelice" iz Luga.

Na otvaranju manifestacije prisutnim se obratio predsednik Skupštine opštine Beočin Zoran Stokuća i uputio prisutnima i organizatorima reči podrške i čestitke. Ana Horvatova, predsednica Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, je prisutne pozdravila u ime predsednice NRSNM Libuške Lakatošove, kao i predsednika Matice slovačke Jana Brtke. U nastavku programa sledio je nastup malih Lužana, dece iz vrtića predškolske ustanove, a nakon njih su nastupila su deca iz Matice slovenske Ilok i pevači iz Luga.

Pod lipom se hladimo a medom se sladimoPod lipom se hladimo a medom se sladimo

Prvi deo programa završio se defileom svih učesnika pored bogatih i raznovrsnih štandova na kojima su izlagali ženska udruženja i proizvođači pčelinjih proizvoda i ručnih radova, koji neguju tradiiciju i kulturu ovoga kraja. U prijatnoj atmosferi u hladovini lipa bili su pčelari, dok su folkloraši igrali na jakom suncu, jer ih ni julska vrućina nije mogla sprečiti da odustanu od svog nastupa.

U drugom delu kulturnog programa plesom su se predstavili dečja folklorna grupa KUD "Hajiček", KIS "Kisač", veterani SKC "Pavela Jozefa Šafarika" a pesmom su zabavljali publiku ženska pevačka grupa KUD "Jednota" iz Šida i muška pevačka grupa "V pivničkom polju" iz Pivnica.

-
-
-
-
-
-
-
-