Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 16. maj 2018.

Podela penzionerskih kartica u opštini Beočin

Podela penzionerskih kartica u opštini Beočin

U Beočinu je počela podela penzionerskih kartica. Promotivno, danas u prostorijama PIO, ekspoziture u Beočinu, penzionerima su kartice uručili direktor filijale PIO fonda Novi Sad Ilija Šakić i zamenik predsednika opštine Beočin Milanko Bjelobrk.

Reč je o vrsti pomoćnog dokumenta koji će svakom penzioneru služiti za dokazivanje penzionerskog statusa.

Podela penzionerskih kartica u opštini BeočinPodela penzionerskih kartica u opštini Beočin

Svi sadašnji, ali i svi budući penzioneri, postaće vlasnici penzionerske kartice. Novi dokument izdavaće Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Reč je o vrsti pomoćnog dokumenta koji će svakom penzioneru u našoj zemlji služiti za dokazivanje penzionerskog statusa. Uvođenjem novih kartica lični podaci svakog penzionera biće zaštićeni.

Kartice će biti važne, jer će biti pogodne i za korišćenje u situacijama kada im taj status obezbeđuje određene popuste. Do sada su u te svrhe koristili isključivo penzijske čekove na kojima se nalaze lični podaci, tako da će ubuduće penzionerske kartice u tim situacijama zameniti penzijske čekove. Penzionere neće koštati izrada ni dinar, čak ni poštarinu neće plaćati.

Cilj izdavanja penzionerskih kartica jeste zamena za lične dokumente, pre svega, s kojim će penzioneri dokazivati svoj status a da ne pokazuju lična dokumenta.

Podela penzionerskih kartica u opštini BeočinPodela penzionerskih kartica u opštini Beočin

Na taj način penzioner će uvek moći da dokaže svoj status, gde god da se nađe, a što je važnije, moći će i da ostvari benefite i popuste. Jer, Fond PIO već ima brojne organizacije sa kojima ima dogovor o penzionerskim popustima.

Svako ko se bude penzionisao u toku 2018, već i svake naredne godine dobiće svoju karticu, i to uz rešenje o penzionisanju.

Prilikom jučerašnjeg predstavljanja penzionerskih kartica, zamenik predsednika opštine Beočin, Milanko Bjelobrk, je pozvao sve društveno-odgovorne kompanije, institucije i ustanove da se pridruže opštini Beočin kako bi napravili paket podrške penzionerima.

-
-
-
-
-
-
-
-