Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 24. april 2018.

Pokrajina regresira prevoz za više od dve hiljade studenata

Pokrajina regresira prevoz za više od dve hiljade studenata

Pokrajinska Vlada na čelu sa Igorom Mirovićem i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost su u ovoj godini, za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine, obezbedili su 20 miliona dinara. Sredstva za regresiranje prevoza namenjena su za budžetske studente, za studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskom centru i oni koji ne koriste stipendije i kredite.

Pokrajina regresira prevoz za više od dve hiljade studenataPokrajina regresira prevoz za više od dve hiljade studenata

Pravo na ova sredstva ostvarilo je 30 lokalnih samouprava su na osnovu javnog konkursa. Njihovim predstavnicima je danas, tim povodom, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava.

Obraćajući se prisutnim predstavnicima opština, prof. dr Zoran Milošević je naglasio da je reč o jednoj obavezi i jednom pravu, budući da i opštine, kao i predstavnici Pokrajinske vlade, vode računa o mladim naraštajima koji su se opredelili da studiraju.

Ovim Ugovorom, po raspisanom Konkursu, na osnovu blagovremene prijave i brige za pomoć u obrazovanju studentima, opštini Beočin odobren je ukupan iznos od 868.100,00 dinara i doneto Rešenje za u skladu sa određenom dinamikom, prvi prenos sredstava koji obuhvata period januar-juni 2018. godine u iznosu od 434.050,00 dinara.

-
-
-
-
-
-
-
-