Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 6. januar 2017.

U susret Božiću

U susret Božiću

Subota, 6. januar, Badnji dan, u opštini Beočin započeo je tradicionalnim pravoslavnim običajima i pripremama za najradosniji hrišćanski praznik, Božić, praznik rođenja novog života, dece i roditeljstva.

U susret BožićuU susret Božiću

Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković, ispred crkve Preobraženja Gospodnjeg u Beočin selu u svom obraćanju istakao je zadovoljstvo i sreću zbog velikog prisustva meštana, a posebno najmlađih jer je to način da se sačuva tradicija: „Porodica je osnova očuvanja naših srpskih običaja i ujedno je i pokretač svega dobrog, a ovi praznici upravo to i potvrđuju“. Milinković je tom prilikom onima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru, ali i svim svojim sugrađanima čestitao Božić, kao i sve predstojeće praznike i u Novoj godini svima poželeo dobro zdravlje, sreću, poslovni i lični napredak.

U susret BožićuU susret Božiću

Badnje veče obeleženo je kao nikada do sada velikom posećenošću i najlepšim verskim običajima u svim pravoslavnim hramovima na teritoriji opštine Beočin, svečanim liturgijama i drugim obredima kao i osveštenjem  i paljenjem badnjaka, večitim simbolom koji svojim plamenom i toplotom donosi mir i dobro ukućanima. Na radost i oduševljenje onih najmlađih, a i svih prisutnih, Badnje veče propraćeno je i veličanstvenim vatrometom.

U susret BožićuU susret Božiću

Za tu priliku u skladu sa očuvanjem životne sredine i racionalnim korišćenjem prirodnih resursa JP "Nacionalni park Fruška Gora" obezbedio je podelu besplatnih badnjaka koja je sprovedena u jutarnjim satima na autobuskoj stanici u centru Beočina i u prisustvu predstavnika rukovodećih struktura opštine Beočin i Nacionalnog parka.

U susret BožićuU susret Božiću

U susret BožićuU susret Božiću

-
-
-
-
-
-
-
-