Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 10. novembar 2019.

Pomoć povratnicima romske nacionalnosti po sporazumu o readmisiji u opštini Beočin

Opština Beočin učestvuje u nizu programa kojima se rešavaju problemi romske zajednice, a među njima je posebno značajan program namenjen povratnicima po ugovoru o readmisiji. Romske porodice, povratnike po ugovoru o readmisiji obišli su poslanica Jelena Jovanović i Ismet Ademovski, poverenikom za izbeglice i migracije iz Beočina i u razgovoru sa pet romskih porodica dodatno se upoznali sa problemima integracije u društvo.

Problem stanovanja je jedan od najznačajnijih za te porodice i pomoć u građevinskom materijalu koju su dobile porodice nastanjene u Beočinu, a koji je obezbeđen od strane Komesarijata za izbeglice i migracije i opštine Beočin, predstavlja izuzuetno značajnu podršku trajnom naseljavanju u Srbiji i unapređenju kvaliteta života Roma readmisanata.

Nakon obilaska porodica, pokrajinska poslanica Jelena Jovanović je imala radni sastanak sa predsednikom opštine Mitrom Milinkovićem na temu poboljšanja položaja romske nacionalne zajednice i integracije Roma povratnika po sporazumu o readmisiji na kojem su razmotreni trenutni problemi i otvoren dijalog o mogućim, najbržim i najefikasnijim rešenjima za Rome povratnike.

-
-
-
-
-
-
-
-