Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 23. april 2016.

Zapažen uspeh Žarka Prolića, studenta iz beočinske opštine na međunarodnom takmičenju robota i njihovih tvoraca

Žarko Prolić u pobedničkoj ekipi

Zapažen uspeh Žarka Prolića, studenta iz beočinske opštine na međunarodnom takmičenju robota i njihovih tvoraca

Beočinac Žarko Prolić, student četvrte godine mehatronike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu bio je član sedmočlane ekipe „M41+“ koja je na međunarodnom takmičenju robota i njihovih tvoraca, održanom u Novom Sadu, osvojila prvo mesto. Uz našeg sugrađanina pobedničku ekipu činili su još njegove kolege Sava Vranešević, Nikola Dobrijević, Nenad Iličić, Oliver Kakučka, Nenad Peleš i Ivan Brzica. Na ovom četrnaestom međunarodnom takmičenju koje nosi naziv Eurobot učešće je uzelo 14 ekipa u seniorskoj i 13 u juniorskoj konkurenciji iz Francuske, Engleske i Srbije.

Zapažen uspeh Žarka Prolića, studenta iz beočinske opštine na međunarodnom takmičenju robota i njihovih tvoracaZapažen uspeh Žarka Prolića, studenta iz beočinske opštine na međunarodnom takmičenju robota i njihovih tvoraca

Specifičnost takmičenja Eurobot je da se svake godine prave roboti sa potpuno novim karakteristikama. Sudijski komitet u septembru formuliše zadatak, radi čijeg rešavanja ekipe tokom naredne školske godine treba da naprave robote. Svi timovi u Evropi pravili su robote koji rešavaju isti zadatak, a nosili su naziv “The beach bats“ ( Bitka na plaži). Tri prvoplasirane ekipe sa takmičenja u Novom Sadu stekle su pravo nastupa na prvenstvu Evrope koje se organizuje 11. juna u Parizu.

-
-
-
-
-
-
-
-