Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 31. mart 2016.

Održana 37 sednica Skupštine opštine Beočin

Stečeni uslovi za licitaciju

Održana 37 sednica Skupštine opštine Beočin

Odbornici Skupštine opštine Beočin zasedali su 31. marta 37. put od konstituisanja Skupštine 2012. godine. Najvažniji razlog za održavanje ove sednice, kojoj je predsedavao Stevan Đurđević – predsednik Skupštine, bilo je usvajanje Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu, koji, kako to propisi nalažu, mora da se usvoji do kraja marta. Usvajanjem ove odluke stekli su se uslovi za licitaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Doneto je i rešenje o imenovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u čijem sastavu su: Đorđe Šovljanski – predsednik i članovi Jelena Pašćan, Danijel Ignjatić, Maja Gudurić i Branko Buđen.

Održana 37 sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 37 sednica Skupštine opštine Beočin

Pored ove odluke usvojena je i Odluka o vršenju eksterne revizije Završnog računa budžeta opštine za 2015. godinu, a date su i saglasnosti na Finansijski plan Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ i Odluku o izmenama i dopunama Statuta Kulturnog centra opštine Beočin (usklađivanje za izmenama i dopunama Zakona o kulturi).

Na inicijativu mesnih zajednica donete su i odluke o pokretanju postupka davanja u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini opštine Beočin i to: „vinskog podruma“ u Čereviću i tzv. „Bikare“ u Rakovcu.

Održana 37 sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 37 sednica Skupštine opštine Beočin

Ni ova sednica nije protekla bez kadrovskih promena. Tako je, nakon sprovedenog konkursa za direktora JKP „Beočin“ na mandatni period od četiri godine imenovan Nebojša Katić, dosadašnji vršilac dužnosti direktora ovog javnog preduzeća. Vršilačka dužnost na direktorskom mestu produžena je za do godinu dana Luki Apiću u JP „Građevinsko zemljište iputna privreda“ i Saši Radinoviću u JP „Toplana“.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su i rešenje o razrešenje i postavljanju člana Opštinskog štaba za vanredne situacije u kojem je Ljubica Cesarec zamenila Rosu Stiković. Članstva u Opštinskoj izbornoj komisiji razrešeni su Miladin Tomić i Tamara Mešanović, a umesto njih imenovani Čedomir Nakaradić i Melanija Živković.

-
-
-
-
-
-
-
-