Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 17. jun 2015.

Potpisivanje ugovora za sufinansiranje radova na uređenju kanalske mreže

Opštini Beočin odobrena sredstva

Opštini Beočin odobrena sredstva

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, potpisao je i uručio predstavnicima 40 opština u Vojvodini, ugovore za sufinansiranje radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Ukupna vrednost bespovratnih sredstava, kojima Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sufinansira ove radove je 590 miliona dinara.

Potpredsednik Bogaroški podsetio je da je ovo već peta godina da Sekretarijat na ovaj način finansira vodoprivredu i održavanje kanalske mreže i najavio da očekuje da će 2015. godina biti rekordna za sanaciju kanalske mreže u Vojvodini. Kako je najavio, očekivanja su da će preko 2.500 km kanalske mreže biti urađeno u ovoj godini.

Opštini Beočin odobrena sredstvaOpštini Beočin odobrena sredstva

„Pravi efekti su se pokazali 2014. godine, kada mi realno nismo imali onakve probleme, koje smo mogli imati imati, a kakve je imao ostatak Srbije. To sve pokazuje da je ulaganje u poljoprivredu i nužno i potrebno. Ono što je različito u odnosu naprethodne godine, jeste da smo ove godine uspeli da postignemo dogovor sa 16 lokalnih samouprava da njihovo učešće u sufianansiranju ovih radova bude veće od 40 odsto. Na taj način smo obezbedili blizu 30 novih miliona za finansiranje odvodnjavanja“, istakao je predstavnicima medija resorni sekretar.

Opštini Beočin je za uređenje kanalske mreže na lokaciji MZ Beočin grad – Kozarski potok, odobreno 2,4 miliona dinara.

Izvor: http://www.vojvodina.gov.rs/

-
-
-
-
-
-
-
-