Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 15. jun 2015.

31. sednica Skupštine opštine Beočin

Usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta za 2014. godinu

31. sednica Skupštine opštine Beočin

Na današnjem 31. zasedanju Skupštine opštine Beočin, kojim je predsedavao predsednik Stevan Đurđević, pred odbornicima se našao dnevni red sačinjen od 41 tačke.

Sednici su pored odbornika prisustvovali i predsednik opštine Milan Šodić, članovi Opštinskog veća, zamenik predsednika opštine Milan Čačić, pomoćnik predsednika opštine Mitar Milinković, Pokrajinski poslanik Sava Svirčević, načelnica Opštinske uprave Katarina Ostojić Ilić, predstavnici nadležnih službi Opštinske uprave, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, predstavnici mesnih zajednica na teritoriji opštine kao i predstavnici sredstava javnog informisanja.

31. sednica Skupštine opštine Beočin31. sednica Skupštine opštine Beočin

Najznačajnije tačke dnevnog reda odnosile su se na finansijske izveštaje direktnih i indirektnih budžetskih korisnika, odnosno javnih preduzeća i ustanova čiji je opština osnivač. Skupština je razmatrala i usvojila izveštaje o radu i finansijske izveštaje za 2014. godinu sledećih institucija: Centra za socijalni rad grada Novog Sada – odeljenje Beočin, JKP „Beočin“ Beočin, JP „Toplana“ Beočin, DZ „Dušan Savić Doda“ Beočin, OŠ „Jovan Grčić Milenko“ Beočin, OŠ „Jovan Popović“ Susek, PU „Ljuba Stanković“ Beočin, Kuturni centar opštine Beočin, Mesne zajednice: Rakovac, Beočin, Beočin grad, Brazilija, Čerević, Banoštor, Sviloš, Grabovo, Susek i Lug, JP „Sportsko poslovni centar“ Beočin, JP „Građevinsko zemljište i putna privreda“ Beočin, Sportski savez opštine Beočin, Skupština opštine Beočin, Predsednik opštine i Opštinsko veće, Javno pravobranilaštvo opštine Beočin i Opštinska uprava Beočin. Nakon analize navedenih planova, odbornici su usvojili i Odluku o završnom računu budžeta opštine Beočin za 2014. godinu.

31. sednica Skupštine opštine Beočin31. sednica Skupštine opštine Beočin

Skupština je razmatrala i usvojila i sledeća akta: Odluku o izmenama i dopunama Statuta opštine Beočin, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Kulturnog centra opštine Beočin, Izmene i dopune Programa poslovanja JP „Toplana“ Beočin za 2015. godinu kao i Odluku Nadzornog odbora JKP „Beočin“ Beočin o raspodeli dobiti za 2014. godinu. Takođe, usvojen je Izveštaj o radu Saveta za međunacionalne odnose opštine Beočin za 2014. godinu.

Skupština je razrešila vršioca dužnosti direktora JKP „Beočin“ Beočin Nebojšu Mirkovića i za novog vršioca dužnosti direktora imenovala Nebojšu Katića. Razrešen je i vršilac dužnosti direktora JP „Sportsko poslovni centar“ Beočin Željko Malkoč, a nakon sprovedenog konkursa za direktora ovog javnog preduzeća imenovan je Zoran Stokuća. Na predlog Predsednika opštine, za člana Opštinskog veća izabrana je Zorana Marinković.

Odbornici su odlučivali i o kadrovskim promenama u skupštinskim komisijama, savetima kao i u Opštinskoj izbornoj komisiji.

31. sednica Skupštine opštine Beočin31. sednica Skupštine opštine Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-