Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 5. maj 2015.

Sastanak koordinacione grupe za korišćenje evropskih fondova

Sastanak koordinacione grupe za korišćenje evropskih fondova

Redovan sastanak Koordinacione grupe za korišćenje evropskih fondova održan je u Skupštini AP Vojvodine za predstavnike/ce pokrajinskih sekretarijata, lokalnih samouprava i javno-komunalnih preduzeća. Sastanku su prisustvovali predstavnici/ce: Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju; Pokrajinskog sekretarijata za privredu; Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu; predstavnici/ce Opštine Bečej, Opštine Bački Petrovac; Opštine Beočin; Opštine Subotica; Opštine Bela Crkva; Opštine Srbobran; Opštine Žabalj; Opštine Kanjiža; Opštine Stara Pazova; Opštine Sremska Mitrovica; Opštine Sremski Karlovci; Opštine Pećinci; kao i predstavnici/ce JKP „Informatika“i JGSP „Novi Sad“. Tom prilikom, prisutnima su prezentovani aktuelni programi i pozivi Evropske unije i to sa posebnim osvrtom na: Treći poziv za podnošenje projektnih predloga IPA Prekogranični program Srbija- Bosna i Hercegovina 2007-2013; Medijski program Evropske unije 2014; Višegrad + Zapadni Balkan (Međunarodni Višegradski fond), kao i Poziv Centralno-evropske inicijative (CEI KEP Austria).

Tokom sastanka ojačana je dosadašnja dugogodišnja saradnja sa opštinama, sekretarijatima i javno-komunalnim preduzećima i uspostavljena su i nova partnerstva. Zainteresovani pojedinci dobili su dodatne informacije vezano za sve otvorene pozive Evropske unije, a takođe, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine ponudili su dodatnu asistenciju vezano za proces pisanja i apliciranja za relevantne pozive EU, a koji su dostupni institucijama Srbije.

U toku narednih meseci planira se poseta lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine kako bi se eventualno razmotrile mogućnosti kreiranja zajedničkih projekata sa ciljem podizanja kapaciteta apsorpcije evropskih fondova na pokrajinskom nivou.

Izvor:http://vojvodinahouse.eu/index.php?mact=CGBlog,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=106&cntnt01returnid=196

-
-
-
-
-
-
-
-