>" />
Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
15 °C  94 % Ведро
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 6. март 2015.

Општина Беочин спремна за примену нових прописа у грађевинарству

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре данас су обишли шест локалних самоуправа у Србији како би се уверили да ли су спремне обједињену процедуру издавање грађевинских дозвола у року од 28 дана.

"У већини обиђених општина констатовано је да су управе спремне за нове прописе у грађевинарству, док су они који су указали на кадровске, техничке и друге проблеме посаветовани како да их реше", наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Представници Министарства обишли су Стару Пазову, Инђију, Нови Сад, Беочин, Ириг и Руму, а како је најављено, контроле ће бити настављене наредних дана и у другим општинама.

Нов Закон о планирању и изградњи почео је да се примењује 1. марта и он прописује обједињену процедуру издавања грађевинских дозвола, што значи да се послови које је до сада радио инвеститор пребацују на локалне самоуправе, које су у обавези да прибаве сва мишљења и услове да би се добила грађевинска дозвола.

Према ранијим изјавама министарке грађевинарства Зоране Михајловић, примена новог закона је први корак ка електронској грађевинској дозволи која ће почети да се користи од 1. јануара 2016. године.

Извор: http://www.mgsi.gov.rs/

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-