Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Време у Беочину
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Луг, 6. јул 2019.

Под липом се хладимо а медом се сладимо

Под липом се хладимо а медом се сладимо

Под широким крошњама липа у дивном хладу, у суботу, 6. јула у сремском селу Луг у подножју Фрушке горе одржана је 5. по реду манифестација "Под липом се хладимо а медом се сладимо".

Под покровитељством општине Беочин организацију су спровели као и протеклих година, Културно-уметничко друштво "Младост" и Словачко удружење жена "Вредне пчелице" из Луга.

На отварању манифестације присутним се обратио председник Скупштине општине Беочин Зоран Стокућа и упутио присутнима и организаторима речи подршке и честитке. Ана Хорватова, председница Одбора за информисање Националног савета словачке националне мањине, је присутне поздравила у име председнице НРСНМ Либушке Лакатошове, као и председника Матице словачке Јана Бртке. У наставку програма следио је наступ малих Лужана, деце из вртића предшколске установе, а након њих су наступила су деца из Матице словенске Илок и певачи из Луга.

Под липом се хладимо а медом се сладимоПод липом се хладимо а медом се сладимо

Први део програма завршио се дефилеом свих учесника поред богатих и разноврсних штандова на којима су излагали женска удружења и произвођачи пчелињих производа и ручних радова, који негују традиицију и културу овога краја. У пријатној атмосфери у хладовини липа били су пчелари, док су фолклораши играли на јаком сунцу, јер их ни јулска врућина није могла спречити да одустану од свог наступа.

У другом делу културног програма плесом су се представили дечја фолклорна група КУД "Хајичек", КИС "Кисач", ветерани СКЦ "Павела Јозефа Шафарика" а песмом су забављали публику женска певачка група КУД "Једнота" из Шида и мушка певачка група "В пивничком пољу" из Пивница.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-